Nomeda en Gediminas Urbonas van Urbonas Studios bepleiten het terugwinnen van een publieke cultuur als antwoord op de huidige en alles overheersende privatisering. 

datum
14/09/2017
tijd
19:30 – 21:00
taal
English
verder deze avond

Museum open tot 21:00

The New Haberdashery open tot 21:00

Study Centre open tot 21:00

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Programma€ 7,50
Programma studenten & Vrienden van Het Nieuwe Instituut€ 3,75
Thursday Bite (zonder programma)€ 10,-
BankGiro Loterij VIP-KAARTgratis

 

Nomeda en Gediminas Urbonas zetten zich in voor culturele en politieke verbeeldingskracht als instrumenten voor maatschappelijke verandering. De complexe participatieve werken van hun interdisciplinair onderzoeksprogramma Urbonas Studio beginnen vaak met archiefonderzoek naar architectuur en de stedelijke omgeving, evenals naar cultureel en technologisch erfgoed. Nomeda en Gediminas Urbonas zijn beiden kunstenaar en docent, geboren in Litouwen. Recente projecten van hun hand zijn onder meer Pro-test lab en de publicatie Public Space? Lost and Found.

Reading Room

De Reading Room is een serie avonden waarbij een gedeelde lezing van een onderwerp centraal staat. Het is een plek om de wereld met zijn talloze talen en systemen te duiden en te ontcijferen, ook fenomenen die juist omdat ze alomtegenwoordig zijn aan onze blik ontsnappen. In kleine setting wordt onder leiding van een kunstenaar, onderzoeker of ontwerper gereflecteerd op een concept, tekst, object of beeld. De Reading Room biedt ruimte aan intieme en provocatieve gesprekken. Het is een plek voor creatieve verwarring en soms zelfs frustratie, waarbij de sprekers en het publiek niet op zoek zijn naar het formuleren van oplossingen, maar samen proberen in te zoomen en scherp te stellen. Onderwerpen die eerder in de Reading Room aan de orde kwamen zijn tentoonstelling, surveillance, migratie, liquiditeit, museum en onveiligheid.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.30 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à €10,- zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina of aan de bar op de avond zelf.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Kristoffer Li & Kristoffer Halse Sølling

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.