Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Tijdens de opening van The Hoodie namen Melanin Kris (o.a. bekend van de Levisionairs) en zijn cast bezoekers mee op een tocht die vertrok vanaf ground zero van de hoodie en eindigde met het vieren van zijn verjaardag op de afterparty. Dit event leidde tot een nieuwe kledinglijn van hoodies met poëtische opschriften. Toen hij net op gang begon te komen brak de coronapandemie uit en moest hij het hoofd zien te bieden aan een nieuwe uitdaging als onafhankelijk verhalenverteller, iemand met een vitaal beroep en kunstenaar-ondernemer.

“Ik heb nog nooit een maand zonder uitdagingen meegemaakt,” zegt hij. “Ik kan niet zomaar alles opgeven en opgaan in de angst; dat laten de cultuur en mijn gedrevenheid niet toe. Mijn ideologie is: het leven is wat je ervan maakt, maak van iedere uitdaging een kans en ontwerp de toekomst! Daarom heb ik de uitdaging aangenomen om, in nog geen 48 uur, een nieuw programma samen te stellen voor Thursday Night Live!”

In een nieuwe ‘poëmagrafie’ nodigt Melanin Kris ons uit achter de schermen van zijn dagelijks leven als kunstenaar-ondernemer – het bestaan van iemand die uitdagingen overwint in een veranderd universum waar enthousiasme en angst het constant tegen elkaar opnemen.

Melanin Kris

Melanin Kris is als eigenaar van een kledingmerk en zelfverklaard spoken and visual thought artist een multidisciplinaire verhalenverteller van, in en voor Rotterdam. Hij is ervan overtuigd dat mensen de werkelijkheid voortdurend zelf helpen vormgeven en zo de architecten van hun eigen toekomst zijn. Hij hoopt hen te inspireren en maakt ze bewust van hun eigentijdse superkrachten. Onder de noemer van Melanin Futurism brengt Kris de actuele dilemma’s van kleurrijke mensen bij elkaar, met al hun uiteenlopende subculturen en de manier waarop onuitgesproken gedachten in de eenentwintigste eeuw esthetisch verbeeld kunnen worden. Zulke gedachten komen onder meer tot uiting in mode, magisch realisme, mediakunst en filosofische bespiegelingen die westerse kosmologieën doorkruisen.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

HTML 5 Audio player
datum
28/05/2020
tijd
19:30 – 21:00
taal
Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.