Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Deze BNO IMG LAB-avond is een samenwerking met het Playgrounds Festival en presenteert drie makers uit de wereld van het bewegende beeld, elk vanuit hun eigen discipline. Met Mike Pelletier, Jeroen Krielaars en Fons Schiedon.

datum
28/09/2017
tijd
20:00 – 22:00
taal
Nederlands
verder deze avond

Pop-in expo: The High Life

Lezing: De kunst van het verzamelen met Pet van de Luijtgaarden 19:00 - 19:20 

Museum open tot 21:00

New Haberdashery open tot 21:00

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Vrienden van Het Nieuwe Instituut€ 3,75
Thursday Bite€ 7,50
BankGiro Loterij VIP-cardGratis

Mike Pelletier

Mike Pelletier is een Canadese kunstenaar wonend en werkend in Amsterdam. Zijn oeuvre overstijgt zowel de digitale als de fysieke ruimte door een mix van 3D animatie en kinetisch werk. Door die verschillende technieken te combineren verkent hij in zijn werk hoe het menselijk lichaam vertegenwoordigd is in kunst en het sociale milieu.Met behulp van motion capture, body scans en tracking, onderzoekt Mike zijn obsessie met portretten uit de klassieke kunst en voegt er een androgyne, posthumane esthetiek toe. Het werk van Pelletier was op internationale tentoonstellingen te zien zoals o.a. op het Artfutura Festival (22 steden wereldwijd), Ars Electronica (Linz), Adrenaline (São Paulo) en het Goethe Institute (Londen).

Jeroen Krielaars

Jeroen Krielaars is oprichter van Animography, een type foundry voor geanimeerde lettertypes. De enige in zijn soort. Vanuit Amsterdam werkt Animography samen met type-designers en motion-designers van over de hele wereld. Naast het uitbreiden van hun eigen collectie werkt Animography ook regelmatig in opdracht. Bijvoorbeeld om custom geanimeerde lettertypes te ontwikkelen als onderdeel van een brand identity.

Fons Schiedon

Fons Schiedon is een multi talent, illustrator, animator, regisseur, art-director en zelfs installaties zijn hem niet vreemd. Hij werkte onder andere met Submarine Channel, Pictoplasma en is een goede vriend van Playgrounds. In de afgelopen tien jaar gaf Schiedon lezingen en workshops in Duitsland, de VS, Maleisië, Singapore, Spanje, Zweden en Nederland.

Playgrounds Festival

Playgrounds Festival 2017 is een 2 daagse conferentie met meer dan 40 ontwerpers en kunstenaars over design en concept art in film, animatie en media.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:30 de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, de andere keer een quiche met salade. Dinervouchers a € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de via de link Tickets op de pagina van de betreffende Thursday Night activiteit.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.