Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Playgrounds is de jaarlijkse conferentie over design voor film, animatie en media in Eindhoven. Ook deze aflevering staat bol van internationaal toonaangevende kunstenaars en designers. Tijdens Playgrounds Session bij Het Nieuwe Instituut krijg je een sneak preview met werk van de deelnemende kunstenaars. Een viering van het creatieve beeld.

datum
27/09/2018
tijd
20:00 – 22:00
taal
English
verder deze avond

Pop-in Expo: Kunstbende

18:00-19:30 Thursday Bite

Het museum is gesloten van 23 september t/m 18 oktober

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75
Thursday Bite€ 7,50

 

Plastiek

Plastiek wordt geroemd om hun digitale striptekeningen die de grenzen opzoeken van het visueel verhalen vertellen. Hun alom geprezen projecten Protanopia en RRR hebben de harten van fans en critici veroverd door het gebruik van revolutionaire technologie.

Frank Kolkman

In 2017 ontving Frank Kolkman een van de Dutch Design Awards: de Young Design Award. Door zijn nieuwsgierigheid naar de innerlijke werking van dingen te combineren met analytisch denken en intuïtief creëren, probeert hij ons begrip van huidige en toekomstige technologieën en hun socio-politieke implicaties te tarten.

Emmanuelle Walker

Emmanuelle Walker heeft traditionele animatie gestudeerd in Montreal en verhuisde in 2007 naar Parijs om les aan de wereldberoemde animatieschool Gobelins te volgen. Walker combineert verfijning en speelse eigenzinnigheid, wat haar werk warm en dynamisch maakt. Ze begon haar carrière met het maken van tv-series, documentaires, korte films en muziekvideo’s. In haar werk, wereldwijd getoond op animatiefestivals, beeldt ze haar eigen universum uit dat bevolkt wordt door langgerekte, elegante figuren.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.