Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Knippen. Plakken. Vouwen. In tijden van allesoverheersende digitalisering start BNO IMG LAB het nieuwe jaar dit keer juist zonder WiFi, zonder apps en zonder pixels. Deze avond staat in het teken van 'analoog aan de keukentafel', waarin het handgemaakte wordt gevierd. Gramsgewichten, mat mc of gesatineerd mc en de schoonheid van handgeschept en bakpapier. Een paperless office is zó 2018!

 
datum
31/01/2019
tijd
20:00 – 22:00
taal
Nederlands
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite

19:30-21:00 For the Record: Performing Gender

Museum gratis van 17:00 tot 21:00

 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, CJP, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75
Thursday Bite€ 7,70

Vera van Wolferen

Vera van Wolferen maakt wonderlijke werelden uit simpele materialen zoals papier, balsa hout of karton. Ze werkt als set-designer en stop-motion director en initieert daarnaast eigen projecten. Haar laatste project de 'Thought Hopper 3000' is een papieren camper die je online kan bezoeken. Daarnaast werkt ze aan een oneindig universum van architectonische sculpturen die ze 'Story Objects' noemt. 

Ferry Staverman 

Ferry Staverman maakt papieren, driedimensionale sculpturen van gerecycled karton en versterkt deze met touw. Hij herhaalt vormen om zo opmerkelijke silhouetten te creëren. Van tafelformaat tot wel 5 meter hoog lijken ze te verwijzen naar koraalriffen, cactussen, chinees porselein en oosterse architectonische objecten. 

Noa Verhofstad

Het werk van Noa Verhofstad ademt altijd een gevoel van nostalgie en verwondering uit. Zij legt in haar werkwijze de nadruk op vakmanschap en handwerk. Vrijwel elk essentieel element, of het nu een foto, een film, een decor of een installatie is, wordt met de hand gemaakt en geconstrueerd. Een proces waarbij de materiaalkeuze – vaak papier en karton maar ook wol, glas of hout – altijd een doorslaggevende rol speelt. 

Sophie van Boven 

Sophie van Boven maakt mooie, fragiele illustraties en collages met een retro look, waarin het handgemaakte en de materialen opvallend aanwezig zijn. Waar zij in uitblinkt noemt ze zelf decors: ruimtelijke installaties als opzet voor een foto, illustratie of animatie worden ogenschijnlijk simpel gecreëerd uit papier en karton. 

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night Live! een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 een lichte vegetarische maaltijd. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.