Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Een nieuwe narratief voor Oekraïne, verteld door haar kinderen. Welke invloed heeft de oorlog op het dagelijks leven in Oekraïne? Hoe is het om op te groeien in een conflictzone, om te leven in constante angst? En aan welke toekomstdromen houden jongeren zich vast?

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

datum
12/05/2022
tijd
20:00 – 21:00
taal
Engels
 
toegang

Gratis
 

The One Minutes Jr.

Sinds 2002, heeft The One Minutes Jr. jongeren van over de hele wereld samengebracht voor video workshops om hen een stem te geven. Het resultaat zijn korte autobiografische films die een aangrijpend kijkje in hun leven geven. Hoe is het leven voor een jonge vluchteling in Nederland. Hoe gaan Koreaanse meisjes om met de constante druk om elegant en vrouwelijk te zijn? Wat is de invloed van oorlog op het dagelijks leven in Syrië? Hun creaties zitten vol verbazingwekkende veerkracht en jeugdigde creativiteit. 

The One Minutes

Met behulp van video wil The One Minutes bijdragen aan het creëren van plaatsen voor vrije expressie, collectieve verbeelding en wereldwijde solidariteit in onze verschillende doch onderling verbonden werkelijkheden. 

Iedere twee maanden brengt The One Minutes een nieuwe serie van one-minute films uit die onze huidige tijd in bewegend beeld onderzoeken. Musea en culturele organisaties over de hele wereld zijn geabonneerd op de serie. Stuur je video's in en doe mee aan het project. 

 

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.