Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Tijdens het guest programma 'Onbewust berucht’ worden data-gedreven chilling effects besproken aan de hand van de film The Circle. Een expert zal het thema en de film inleiden. Na afloop van de film wordt dieper ingegaan op de inhoud aan de hand van vragen als: Wat vind je van de film? Is dit een toekomst waar we op afstevenen? Waarom wel of niet? Wat betekent dat?

datum
23/01/2020
tijd
19:30 – 22:00
taal
Nederlands
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite 

23/01- 23/02 Pop-in expo Sacred Beings

19:30-21:00 For The Record: Staging Realities

Het museum is vrij toegankelijk van 17:00-21:00 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang, RSVP via ticketlink 

The Circle

The Circle is een film van James Ponsoldt (2017) naar het gelijknamige boek van Dave Eggers. The Cirkel is het machtigste internetbedrijf ter wereld. De persoonlijke e-mails van de gebruikers, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken.

Unfreezing Freedom Seminar 

Steeds meer mensen worden zich bewust van de eindeloze manieren waarop onze data worden verzameld, en hoe er uit die data door algoritmes allerlei conclusies worden getrokken. Ze voelen zich digitaal bekeken, maken zich zorgen dat de verzamelde data hun toekomstkansen negatief beïnvloeden en veranderen subtiel hun gedrag. Leidt een kritische tweet over Erdogan tot het afwijzen van je visum voor je aankomende trip naar Turkije? Leidt het tracken van je surfgedrag ertoe dat een potentiële werkgever concludeert dat je te veel een jobhopper bent? Het onvermogen om de algoritmische keuzes te doorzien verergert het effect eigenlijk alleen maar: we spelen nog meer op safe. Het Unfreezing Freedom Seminar agendeert deze toename van de data-gedreven chilling effects.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.