Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In ‘Object Detection Roleplay’ kruipen deelnemers in de huid van een alledaags object. Zij bootsen de bewegingen van hun object in geselecteerde videofragmenten na voor de camera. Deze performance wordt vervolgens geanalyseerd door een algoritme voor objectherkenning, waarbij het de herkende objecten vervangt met eerder geleerde afbeeldingen uit zijn systeem. De verschillende fragmenten worden aan het einde van de workshop gevormd tot één stuk, waarin de herkende objecten de dynamiek tussen mens, dingen en machine benadrukt. Voor deze gelegenheid bundelen Arthur Boer en Boris Smeenk hun krachten met performer en Neuhaus rondleider Bas van der Kruk, die deelnemers stimuleert om hun object vorm te geven in deze performance.

Arthur Boer & Boris Smeenk

Arthur Boer en Boris Smeenk (Digital Craft, Willem de Kooning Academy) vormen sinds 2016 een kunstenaarsduo gevestigd in Rotterdam. Samen richten zij zich op de hedendaagse digitale cultuur, met een focus op kunstmatige intelligentie, computervisie en de mens-machinedynamiek. Hun onderzoek wordt geleid door technologische experimenten, waarbij de relatie tussen algoritmische statistieken en de menselijke verbeeldingskracht centraal staat.

Thursday Night Workshop

Maak kennis met de ontwerppraktijk van denkers, makers en ontwerpers. Zij dagen je uit om kritisch te kijken naar de wereld om je heen, geven de technieken aan en delen hun werkwijzen. Deze workshop is gerelateerd aan het actuele programma Neuhaus in Het Nieuwe Instituut.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.00 een lichte vegetarische maaltijd aan. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op de pagina van de betreffende Thursday Night. Wegens verbouwing van Het Nieuwe Café vindt de Thursday Bite op een andere plek plaats.Het Nieuwe Instituut behoudt zich het recht voor om bij minder dan 5 aanmeldingen de workshop te annuleren of te verplaatsen.
Als je helaas verhinderd bent, laat dit dan zo snel mogelijk aan ons weten.

datum
27/06/2019
tijd
19:30 – 21:30
taal
Nederlands
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite

18:30-19:30 Mercurial Algorithms

20:00-22:00 BNO IMG LAB ‘Lekker Stangen’

20:00-22:00 Book Night Kees Christiaanse: TEXTBOOK by NAi Boekverkoper

20:00-23:00 Archiving the City of the Future: The Tarot & Urban Time

Het museum is vrij toegankelijk van 17:00-21:00 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, CJP, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.