Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Hoe kunnen we in de toekomst nog beter transformeren? Wat kunnen we leren van de afgelopen jaren waarin studio's en appartementen in oude kantoren werden gerealiseerd? Het Woningbouwatelier ziet kansen door minder het product en meer de toekomstige bewoners centraal te stellen. Tijdens het Guest Programma 'Nieuwe toekomst voor oude gebouwen' gaat het Woningbouwatelier op onderzoek uit. 

datum
26/09/2019
tijd
19:30 – 21:30
taal
Nederlands
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite 

19:30-21:00 Dwars door het Archief: Queer Houses and Places

19:30-21:00 Guest Programme Filmavond The Corroborators

19:30-21:30 Guest Programme Nieuwe toekomst voor oude gebouwen

20:00-22:00 BNO IMG LAB: Boek in Beeld 

Het museum is vrij toegankelijk van 17:00-21:00

 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang, RSVP via onderstaande ticketlink 

Hoe ziet de toekomst van transformatie eruit? Een paar jaar geleden was transformatie helemaal in en werden er duizenden studio’s en appartementen in oude kantoren gerealiseerd. Nu lopen de aantallen flink terug. Maar de verwachting is dat er richting 2023 weer veel gebouwen beschikbaar komen. Kantoorgebouwen moeten dan vanwege nieuwe wetgeving minimaal energielabel C hebben om als kantoor gebruikt te worden. Dit geeft een nieuwe impuls aan de transformatiemarkt.

Het Woningbouwatelier

Het idee van het Woningbouwatelier is om het aanbod van grote leegstaande gebouwen en de individuele vraag van woningzoekenden op een slimme manier bij elkaar brengen én bewoners de kans geven hun ideale woning te realiseren. Tijdens deze avond daagt Woningbouwatelier je uit om hier kritisch over mee op te denken. De avond wordt afgetrapt met een aantal pitches van vernieuwende koplopers in de transformatiemarkt. Vervolgens neemt Gerben van Dijk je mee in de ideeën van het Woningbouwatelier. Waar zitten volgens jou de kansen in de transformatiemarkt?

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.