Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Welke nieuwe ontwikkelingen in hun vakgebied volgen zij op de voet? Welke culturele evenementen (tentoonstellingen, voorstellingen, lezingen, concerten) staan er hoog op hun lijstje voor de komende tijd? Welk jong talent houden zij nauwlettend in de gaten? Antwoorden op deze en andere vragen zorgen ervoor dat iedereen na afloop weer helemaal op de hoogte is. De avond wordt gemodereerd door Léon van Geest en Flora van Gaalen. Cultureel programmeur en radiomaker Radna Rumping laat de nieuwste ontwikkelingen uit de muziekscene horen. Luister hier alvast de playlist die zij voor Het Nieuwe Instituut maakte.

Mathis J. Bout

Architect Mathis J. Bout is oprichter van bureau URBMATH dat gedragscodes en trends binnen stedelijke culturen ontcijfert en deze vertaalt naar ruimtelijke strategieën en ontwerpen. Recente projecten zijn een ontwerp voor de revitalisatie van het Maassiloplein in de Rotterdamse wijk Charlois, een ontwerp voor een luxe villa in Paramaribo en een kunstinstallatie voor G-Shock in Berlijn.

Florine van Rees

Met een door haar vakgebied gekleurde blik analyseert modeontwerper Florine van Rees de wereld om zich heen en legt deze vast in fotografie en collage. Daarnaast is zij mede-initiator van het online inspiratiemagazine SLASH waarin verschillende kunstdisciplines worden uitgelicht door middel van dagelijkse blogs van diverse schrijvers.

Gert Franke

Ontwerper Gert Franke is samen met Thomas Clever oprichter van CLEVER°FRANKE, een ontwerpbureau dat door data gedreven tools en ervaringen ontwerpt. Hun streven is het omzetten van data in krachtige en relevante informatie. Om inzicht te krijgen in hoe ‘leken’ big-datavisualisaties interpreteren ontwikkelden ze samen met de Universiteit van Sheffield en Migration Observatory Oxford het project Migration in the census and in the news, dat werd genomineerd voor een Dutch Design Award.

Radna Rumping

Radna Rumping verbindt als onafhankelijk programmeur hedendaagse cultuur met erfgoed, muziek met beeldende kunst en mensen met instituties. Ze is partner van het cultureel agentschap Non-fiction. Vanaf 2007 host ze de radio show Future Vintage, die sinds 2010 wordt uitgezonden via het online radiostation Red Light Radio. Daarnaast is ze oprichter van het Online Radio Festival en start ze in 2016 samen met Arif Kornweitz en Orpheu de Jong een nieuw online station voor kunstradio Ja Ja Ja Nee Nee Nee.

datum
07/01/2016
tijd
20:00 – 22:00
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

 
Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.