Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Multispecies Urbanism

Door de ecologische kaalslag van het platteland is de biodiversiteit in steden inmiddels vaak veel groter dan in landelijke omgevingen. Als evolutionaire ‘hotspots’ zorgen stedelijke omgevingen ervoor dat soorten zich razendsnel aan nieuwe omstandigheden moeten aanpassen. Bovendien leidt de ontmoeting met telkens nieuwe soorten tot het ontstaan van veranderde voedselnetwerken. Deze rijkdom weerspiegelt zich niet in de gangbare ontwerppraktijk. Tot dusver wordt de stad vrijwel uitsluitend als een habitat voor mensen ontwikkeld. De leerlijn Multispecies Urbanismvan het Neuhaus curriculum concentreert zich op vormen van stadontwikkeling waarin de behoeften worden meegewogen van alle soorten die de stad bewonen.

Maike van Stiphout

Maike van Stiphout is directeur van DS landschapsarchitecten en voormalig hoofd master Landschapsarchitectuur aan de Amsterdamse Academie van Bouwkunst. DS is een bureau voor landschapsarchitectuur dat zich specialiseert in biodiversiteit en het idee koestert dat hoe meer soorten, waaronder planten en dieren, hoe hoger de kwaliteit van onze steden.

De Natuurlijke Stad

De Natuurlijke Stad is een samenwerkingsverband van architecten, stedenbouwkundigen, stadstuiniers en ecologen met het doel het versterken van het stedelijke ecologische netwerk en het vergroten van de biodiversiteit. Samen werken ze aan natuur-inclusieve projecten, onderzoek en publicaties. De auteurs van Stadsnatuur Maken, Jacques Vink, Piet Vollaard, en Niels de Zwarte, zijn onderdeel van De Natuurlijke Stad.

 

datum
19/09/2019
tijd
17:30 – 19:00
taal
Nederlands
verder deze avond

17:30-19:00 Boekbespreking Natuur-Inclusief Ontwerpen in de Stad

18:00-19:30 Thursday Bite 

19:00-21:00 Guest Programme: Werken of wonen en de strijd om ruimte

19:00-21:00 Night Shift ‘Hoe was het? Een samenvatting van alle conferenties die je moest missen’

19:30-21:00 Design Dialogues: Ghostwriting Files x Onomatopee

20:00-22:00 Guest ProgrammeMarathon: The City That Never Sleeps

Museum is gratis toegankelijk van 17:00-21:00 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang, RSVP via ticketlink 

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.