Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Ontwerp in beeld en geluid. Met Jaap Drupsteen, Elza-Jo, Piet Jan Blauw, The Plastic Fantastic Timemachine en WLDRF. Swingende ontwerpen en ontwerpers die swingen. Zonder ritme is er geen muziek, maar kan een goed ontwerp wel zonder ritme? Grafische helden die alles synchroon laten bewegen, fotografen waarvan het beeld een eigen dimensie veroorzaakt en muzikanten die geluiden creëren vanuit instrumenten die eigenlijk geen instrumenten zijn. Let's rock and roll!

Jaap Drupsteen

Jaap Drupsteen is zijn tijd nog steeds ver vooruit. Hij synchroniseert beeld en geluid tot op de milliseconde en vindt zo het perfecte samenspel tussen betoverende animaties en meeslepende techno. Geen wonder dat ze hem nu The Rhythm Painter noemen.

Elza-Jo

Elza-Jo staat bekend om haar eclectische en vrolijke fotografie. Een unieke stijl waarin ze schaamteloos glitter, verf en tekeningen aan haar foto's toevoegt. Voor haar lens stonden Typhoon en Paul Elstak en ze werkt voor o.a. H&M en Tommy Hilfiger.

Piet Jan Blauw

Piet Jan Blauw is zowel beeldend kunstenaar als geluidskunstenaar. Hij brengt elementen uit de natuur en de hedendaagse technologie tot elkaar en zoekt zo manieren om te communiceren. Hij heeft tentoonstellingen en performances in Europa, de Verenigde Staten en Mexico en werkte samen met onder anderen DJ Isis en Estroe. 

The Plastic Fantastic Timemachine

The Plastic Fantastic Timemachine reist na afloop met zijn muzikale tijdmachine langs alle denkbare genres. Verwacht exotische klanken na 60er jaren garage-pop, afgewisseld met een vleugje Egyptische jazz of recht voor zijn raap veertiger jaren bluegrass. Alles geleid door mixmaster Kroft.

Ook op deze avond .. Head Lights / Talent Nights

In samenwerking met culturele instellingen presenteert Rotterdam viert de stad vanaf donderdag 5 mei 2016 Head Lights / Talent Nights dat podium geeft aan getalenteerde Rotterdammers. Gedurende tien weken wordt er een kunstwerk van een Rotterdamse artiest gepresenteerd op de buitenmuur van Het Nieuwe Instituut. Elke donderdagavond opent Het Nieuwe Instituut na zonsondergang haar deuren voor de exclusieve lancering van een nieuw kunstwerk. Per editie draagt een culturele organisatie een maker aan die volgens hen hét Rotterdamse talent van het moment is. Het kunstwerk wordt gelanceerd met een muzikale act en drankje in de bar!

23 juni / editie 7 / Momu & No Es X Tent
Kunstenaarsduo Momu & No Es maken dynamische installaties, video's en performances waarin ze de grenzen opzoeken van fantasie en obscure symboliek. Momu & No Es lanceren op donderdag 23 juni om 22.00 uur een kunstwerk speciaal voor Head Lights / Talent Nights. 

 

datum
23/06/2016
tijd
20:00 – 22:00
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

 
Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.