Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

De culturele sector is volop in beweging. Verandering is noodzakelijk en leiderschap kan plaatsvinden op alle niveaus en in elke functie. Met name aanstormend talent en professionals met een paar jaar ervaring staan te popelen om traditionele structuren te doorbreken, te experimenteren en inclusiever te programmeren, voor én achter de schermen. Soms doen ze dit binnen de gevestigde orde, maar vaak ook als freelancers, of als oprichters van nieuwe platformen. Dit vraagt visie, doorzettingsvermogen en een sterk netwerk. En zelfs dan is het niet makkelijk om echte verandering teweeg te brengen. Hoe kun je een leider zijn als je niet de baas bent?

datum
21/11/2019
tijd
19:00 – 21:00
taal
Nederlands
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
 

Waar begin je? Hoe kun je je eerste stappen zetten en zorg je voor een ‘safetynet’? Welke kwaliteiten heeft een leider nodig om impact te maken?

Hoe maak je ruimte voor reflectie? De gigantische werkdruk, tijdelijk contracten en grote concurrentie op de arbeidsmarkt kunnen je verleiden om ‘niet moeilijk te doen’, ‘eerst een goede indruk te maken’, of ‘dit project succesvol af te ronden’. Als je verandering teweeg wilt brengen, moet je tijd maken voor persoonlijke reflectie en contact met collega’s binnen en buiten de organisatie. Hoe maak je hier tijd voor?

Hoe hou je het vol? Verandering gebeurt niet van de ene op de andere dag. En gaandeweg zul je weerstand tegenkomen. Hoe zorg je dat je jezelf niet stukloopt in je drive voor verandering? Hoe blijf je overeind terwijl je stapje voor stapje je idealen waarmaakt?

Sprekers

Mirjam Sneeuwloper, al bijna 9 jaar educator bij Amsterdam Museum en initiator van een aantal participatieve projecten die het traditionele functioneren van het museum bevragen, zoals Queering the Collections & Voices of Tolerance. Lorna Cruickshanks, Freelance Museum Consultant en medewerker bij de Erfgoedacademie binnen het project Faro - Erfgoed en Participatie. Lorna Cruickshanks was onder andere betrokken bij participatieve projecten binnen het British Museum, Geffrye Museum en Allard Pierson Museum. Danielle Carter, Freelance Editor en Consultant.

Praktische noot

Voor Night Shift is een beperkt aantal kaartjes beschikbaar. Wacht dus niet te lang met reserveren. Wil je heel graag komen, maar kun je het kaartje écht niet betalen, neem dan contact op met het Night Shift team door te mailen naar hallo@nightshift010.nl

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.