Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Kunst kan wakker schudden, een spiegel voorhouden, confronteren. Zijn beeldmakers die hun werk inzetten voor het publieke debat moraalridders of vrijheidstrijders? Met tekst en beeld de barricades op!

datum
25/04/2019
tijd
18:00 – 22:00
taal
Nederlands
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite. Wegens verbouwing van Het Nieuwe Café vindt de Thursday Bite op een andere plek plaats.

19:00-21:00 Filmscreening: #04: Façades and interior

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, CJP, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75

Special Edition

Om 18.00-19:00 uur geeft LOESJE een workshop voor iedereen die wil weten hoe je de wereld wakker kan schudden met een poster. Na een korte pauze volgt om 20.00 uur het reguliere programma. 

Loesje

Misschien ken je haar wel van haar posters: Loesje. Loesje speelt met taal en wil een ander ermee raken: laten glimlachen, aan het denken zetten of gewoon een leuk idee geven. Maar hoe verzint Loesje die teksten eigenlijk? Tijdens de lezing van Loesje kom je het te weten. Loesje neemt je mee langs haar geschiedenis en daarna daagt ze je uit om samen met haar teksten te verzinnen! Kom langs en geef je mening vleugels.

Aimée de Jongh

Aimée de Jongh verbleef 7 dagen in een vluchtelingenkamp op Lesbos. Een plek waar journalisten, fotografen of filmmakers verboden zijn, maar pen en papier geen bedreiging vormden voor de kwetsbare bewoners. Dat resulteerde in de getekende reportage De wachtkamer van Europa. 

Denise Rosenboom

Kunstenaar Denise Rosenboom creëerde zeker al duizend kutkettinkjes. Diversiteit is belangrijk, dus sinds kort zijn er naast de Kuttas ook de Klootzak en de Ballenketting. Haar werk is vaak absurd, provocerend en soms een beetje luguber en tegen de regels van het normale in.

Daniël Venneman

Daniël Venneman is oprichter van Woonpioniers en expert op het gebied van Tiny Houses. Zijn projecten zijn een speurtocht naar hoe je gezonder, duurzamer, eenvoudiger en vooral slimmer kan wonen en produceren. 

Thursday Bite 

Eet voorafgaand aan de Thursday Night Live! een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 een lichte, vegetarische maaltijd. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij. 

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.