Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Van passie tot obsessie. BNO IMG LAB presenteert beeldmakers die geen onderscheid maken tussen leven om te werken en werken om te leven. Makers die niet te stoppen zijn als het gaat om hun grote liefde voor beeld, product of idee. Makers die geen rem zetten op zichzelf of hun creaties. Waar komt die tomeloze liefde voor het ontwerpvak vandaan?

datum
31/05/2018
tijd
20:00 – 22:00
taal
Nederlands
verder deze avond

Pop-in expo: Eduard Böhtlingk

18:00 - 19:30 Thursday Bite

19:30 - 21:30 Thursday Night Workshop: Maarten Bel

20:00 - 21:30 Herenboeren Rotterdam 

Museum open tot 21:00

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75
Thursday Bite€ 7,50

Studio Mals

Studio Mals maakt kleurrijke, fantasierijke en stilistische films en illustraties. Hun werk is tastbaar en het liefst handgemaakt met een conceptuele insteek, waarin eten en machines vaak een hoofdrol spelen. Zij zijn in staat om een abstract gegeven stijlvol en met een knipoog te verbeelden.

Florentijn Hofman

Florentijn Hofman staat bekend om zijn speelse, grote kunstwerken, waarmee hij de publieke ruimte overneemt. Wereldwijd werd hij bekend met zijn Rubber Duck, een sterk uitvergrote opblaasbare gele badeend, die in Europa, Azië en Australië rondgedobberd heeft.

Ruben Steeman

Ruben Steeman is grafisch ontwerper maar tekent zijn hele leven met grote maakdrift. Sinds 2002 zelfs elke avond, ook als hij druk, ziek, brak of misselijk is, tekent hij iets wat met die dag te maken heeft. Dit resulteerde in duizenden tekeningen en een heel dik boek. Inspiratie bestaat niet volgens hem, heel veel vlieguren maken wel.

Klaas Kuiken 

Klaas Kuiken is een productontwerper, al lijkt hij in zijn werkplaats meer op een nieuwsgierige uitvinder. Hij is gefascineerd door de vraag hoe de werelden van vakmanschap en (massaproductie) samengebracht kunnen worden. Zijn kijk op materialen, productietechnieken en productieprocessen is verfrissend, verrassend en charmant.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt vanaf 18:00 de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.