Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

De Franse tweelingbroers Larry en Laurent Bourgeois, beter bekend onder de naam Les Twins, bezoeken Rotterdam. Dit doen zij in het kader van Juste Debout, het legendarische wereldkampioenschap freestyle dans - in de categorieën popping, locking, house en hiphop, waar Les Twins in de jury zitten. Zij zijn bekend van o.a. hun dansperformances voor Kanye West, Missy Elliott, Beyoncé's en Jay-Z On The Run Tour en hun deelname aan het monumentale Beychella. Daarnaast hadden zij een rol in de films Men in Black: International en Cats.

Van donderdag 20 februari tot en met zaterdag 22 februari wordt Rotterdam de danshoofdstad van Europa. De kick-off op donderdag is in het Rotterdamse HipHopHuis, waar Les Twins onderdeel zijn van de officiële Juste Debout masterclass-dag. Naast Les Twins zijn ook de sterdansers Slim Boogie (VS), Loic (FR) en Sekou (VS) onderdeel van het programma. De masterclasses bestaan uit een workshop en een Q&A na afloop.

VIP Workshop & Afterparty

Tijdens hun tour door Europa organiseren Les Twins ook op eigen initiatief workshops. Op vrijdag 21 februari geeft het duo een twee uur durende VIP Workshop in Het Nieuwe Instituut, met alle originele choreografie en aansluitend een afterparty met dansers en fans. 

Op zaterdag 22 februari vinden de voorrondes van Juste Debout plaats in poppodium Annabel. Het wereldkampioenschap dat jaarlijks in Parijs plaatsvindt organiseert voorrondes in verschillende steden wereldwijd. Dit jaar in Washington, Tokio, Parijs, Milaan, Shanghai, Genève, Londen, Stockholm en voor de allereerste keer in Rotterdam.

Les Twins, zelf winnaar van de Juste Debout editie van 2011, zijn onderdeel van de jury. Een ander bekend jurylid is de eerdergenoemde danser Sekou, die bekend is van zijn werk voor Aretha Franklin, Foxy Brown en choreografie voor verschillende films en dansvideo's.

datum
21/02/2020
tijd
17:00 – 20:00
taal
Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Dancer (workshop only) € 75,00
Spectator (workshop only) € 75,00
Afterparty (afterparty only) € 75,00
Combinatieticket (workshop en afterparty) € 140,00

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.