Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Wat heeft kunstmatige intelligentie met kunst en cultuur te maken? Kunstenaars, culturele organisaties en deskundigen uit de start-up-sector gaan met elkaar in discussie. Dit programma is geïnitieerd door het Goethe Instituut. 

datum
04/04/2019
tijd
19:30 – 21:00
taal
Engels
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang, RSVP via ticketlink 

Kunstmatige intelligentie is de oplossing voor al onze problemen, maar ook het begin van het einde van alle creativiteit: er is haast geen actuele technologische ontwikkeling die zo wordt gehypet en tegelijkertijd zoveel controverse oproept.

Toch is kunstmatige intelligentie al lang geen toekomstmuziek meer, we hebben er nu al elke dag mee te maken in ons dagelijks leven. In de culturele sector is dat niet anders. Terwijl KI-kunst in veilinghuizen voor hoge bedragen van eigenaar wisselt, wordt KI ook door culturele organisaties op allerlei manieren ingezet, of het nu gaat om het vereenvoudigen van het eigen werk of om het publiek nieuwe belevenissen te bezorgen.

Nederland is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een hub op het gebied van kunstmatige intelligentie. Vooral uit de start-up-sector komen steeds meer nieuwe ideeën en toepassingen, ook voor de culturele sector. Waar wordt KI al toegepast door kunstenaars en culturele instellingen? Welke nieuwe ontwikkelingen brengen start-ups ons? En welke gevolgen heeft dit alles voor het werk in de culturele sector? Deskundigen uit kunst, cultuur en de start-up-sector gaan met elkaar in discussie.

Met kunstenaar Sebastian Schmieg, kunstenaar Dries Depoorter, Tomo Kihara (Waag Society), onderzoeker mediakunst Lia Carreira, Oliviana Bailey (Rockstart) en Olof van Winden (TodaysArt). 

Dit programma is geïnitieerd door het Goethe Instituut

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night Live! een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 een lichte, vegetarische maaltijd. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.