Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

De serie evenementen start tijdens de Thursday Night Live! Summer Special op 11 juli met een barbecue verzorgd door de Syrische chef-kok Maher al Sabbagh. Zaira Pourier (AFARAI) en Frank Bruggeman (ontwerper De Nieuwe Tuin) schuiven aan.

Onaangeharkt, ongescript

Sinds 2015 is De Nieuwe Tuin, ontworpen en onderhouden door kunstenaar Frank Bruggeman en ecologisch hovenier Hans Engelbrecht, een veelgebruikte publieke plek rond Het Nieuwe Instituut. Architecten Afaina de Jong en Zaira Pourier (AFARAI) deden op verzoek van Het Nieuwe Instituut onderzoek naar het veelzijdige gebruik ervan met als doel de waarde ervan zichtbaar te maken en te ondersteunen. Ze hingen enkele weken rond, spraken met gebruikers en bezoekers en ontdekten de specifieke kwaliteiten van de plek. 

AFARAI stelt ‘het rondhangen’ voor als een alternatieve culturele praktijk die een lange traditie heeft in Rotterdam. De Nieuwe Tuin biedt hiervoor de juiste ruimte: onaangeharkt, ongescript, intuïtief en voortdurend in transitie. Dit in tegenstelling tot veel andere openbare ruimtes die voorgeschreven zijn en clean en die weinig ruimte laten tot eigenmaken. De crux van het programma is om juist dit ongescripte en het bestaande als uitgangspunt te nemen en dit te versterken zonder het te willen overnemen of te bepalen.

Evenementen

Just Hanging Out #2
Manuela Goncalves Tavares 
Vrijdag 9 augustus  
 
Just Hanging Out #3
Lewis Ramos
Zaterdag 17 augustus  
 
Just Hanging Out #4
Charlie Koolhaas
Donderdag 22 augustus
 
Just Hanging Out #5
Malique Mohamud
n.n.b.

Just Hanging Out #6
Festival Magia
Zaterdag 24 augustus 

 

Festival Magia

Op 23 en 24 augustus sluit Just Hanging Out af, samen met Festival Magia. Het festival viert haar derde editie met twee dagen en nachten in het meest bruisende deel van Rotterdam, rondom de Witte de Withstraat. zowel binnen als buiten, breidt Festival Magia haar storytelling missie uit met meer dan alleen bijzondere muziek, kunst, lezingen en liveradio door Operator, screenings, een vinylmarkt en een avondprogramma, samenwerking met Showroom MAMA, TENT, Witte de With Center for Contemporary Art, WORM, V2_Lab voor de Instabiele Media, Het Nieuwe Instituut, MONO en KINO. 

datum
11/07/2019
tot
24/08/2019
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Vrije toegang
Barbecue € 10,- via Eventbrite

 

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.