Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

De tweede editie van Vertical Atlas concentreert zich op de Russische digitale kosmos. Hoe verhoudt de traditie van sterk gecentraliseerd bestuur zich tot het decentraal georganiseerde internet en de beïnvloeding door krachtige, buitenlandse cloud-platforms? Met Svitlana Matvyienko en Ksenia Tatarchenko.

datum
29/11/2018
tijd
19:30 – 21:00
taal
Engels
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite

19:30 - 21:00 New Material Award: New Approaches for Production and Consumption

19:30 - 21:30 Workshop Yophi Ignacia - Love Letter to Your Outfit

20:00 - 21:30 Luistersessie VPRO "Ongesigneerd"

20:00 Support Structures

Museum gratis van 17:00 tot 21:00

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75
Thursday Bite€ 7,50

Vertical Atlas

Vertical Atlas is een poging om de huidige globale techno-politieke werkelijkheid in kaart te brengen in een reeks van vijf bijeenkomsten. Als vertrekpunt voor de reeks dient het conceptuele model van The Stack van Benjamin Bratton. Het Stack-model, met zijn verschillende functionele lagen, levert een schema om de  planetaire technologische structuren en processen af te beelden. Het Stack-model kan eigenschappen van gematerialiseerde techno-politiek aan het licht brengen die verborgen blijven onder meer economisch, technocratisch of cultureel getinte denkwijzen. Elk van de vijf bijeenkomsten van Vertical Atlas richt zich op een specifieke geozone.  In elke geozone wordt de Stack afgezet tegen eigen feitelijke geografische gegevens en  komt een eigen verzameling wrijvingen en breuken tussen de politieke, economische en algoritmische soevereiniteiten aan de orde.  Belangrijke stemmen uit deze regio's zullen de stacks op hun eigen coördinaten bevragen en/of uitdagen.

Vertical Atlas is geïnitieerd door Benjamin Bratton, Leonardo Dellanoce, Arthur Steiner en Klaas Kuitenbrouwer, en wordt ontwikkeld en geproduceerd door Het Nieuwe Instituut, Stedelijk Museum en Hivos.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.