Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Van donderdag 24 januari t/m zondag 3 februari is Het Nieuwe Café het 'Meme Café', het hart van het themaprogramma Rabbit Hole. Een plek waar het publiek zich kan onderdompelen in de memeverse. Te zien zijn speciale meme-gerelateerde werken en installaties van kunstenaars en filmmakers, er zijn mogelijkheden om een ​​bijdrage te leveren aan de tentoonstelling door je eigen memes toe te voegen. Het programma opent op 24 januari tijdens Thursday Night Live! met een speciale Meme Night in het Meme Café. 

 
datum
24/01/2019
tijd
19:30 – 23:45
taal
Nederlands/ Engels
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite

18:45 - 19:30 Archive Talk Delany Boutkan en Mikaela Steby Stenfalk

19:30-21:30 Workshop Jan Rothuizen - Groots tekenen

19:30-21:30 Life Hacks: Mind

Museum gratis van 17:00-21:00

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang 

Meme Café in Het Nieuwe Instituut

Het programma opent op 24 januari tijdens Thursday Night Live! met een speciale Meme Night van 19:30 tot 0:00 uur in het Meme Café in Het Nieuwe Instituut. Clusterduck zal aanwezig zijn om een talk te houden over hoe meme-personages steeds vaker als (politieke) mascottes worden ingezet. Hun geheime internet-space is geopend gedurende het hele festival. En mis de grote meme-battle niet – YLYL (you laugh, you lose)!

In het Meme Café zijn onder meer presentaties van; #MEMEPROPAGANDA Goes to Rotterdam by Clusterduck, Get Your Views; Is This Meme Art? by Sasha Gransjean, Meme-rIFFR by Eric Allen Hatch, Meme Rewind 2018 by Tobias Kers, >be me by Aapo Nikkaanen, Octocat Story by David OReilly, SLENDERMAN IS REAL // SLENDERMAN IS FAKE by Dan Schoenbrun te zien. 

Van 25 t/m 27 januari, om 15:00-16:00 lichten kunstenaars hun werk toe in het Meme Café. 

Rabbit Hole 

Rabbit Hole is onderdeel van de sectie Perspectives en nodigt bezoekers uit de diepe dan wel oppervlakkige wereld van het internet te verkennen via films en kunstwerken die zijn geïnspireerd door internetmemes. Rabbit Hole wordt gepresenteerd op verschillende platforms en mixt verschillende media een verwijzingen. De werken becommentariëren en (her)interpreteren memes en maken tegelijkertijd gebruik van hun visuele taal.

In het Meme Café kunnen bezoekers, zowel online als IRL (in real life), meedoen met #MEMEPROPAGANDA Goes to Rotterdam, een tentoonstelling van het Europese internetcollectief Clusterduck. Teken memes met memelords van over de hele wereld via een geheime website, lees en plaats memes op het speciale forum 4ducks en houd je ogen open voor door kunstenaars gemaakte memeposters in de straten van Rotterdam.

Rabbit Hole is samengesteld door IFFR-programmeur Inge de Leeuw met bijdragen van gastcuratoren Tobias Kers, Christopher Osborn en Ioana Stanescu.

Kijk op de website van het IFFR voor het volledige Rabbit Hole programma.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.