Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Afdeling Buitengewone Zaken (A/BZ) deelt deze avond inzichten aan de hand van de Hype Cycle. Dit fenomeen brengt in kaart hoe een nieuwe technologie de hele cyclus doorloopt van belofte tot geaccepteerd product. Wat dragen creatieven hieraan bij?

Baschz Leeft

Baschz Leeft (NL) speelt met rages, hypes, memes en andere massa-gerelateerde uitingen en ontwikkelingen. Hij introduceerde o.a. de naam Station Kapsalon en maakte de eerste AR platenhoes. Schuif aan bij Baschz voor de ‘allerlaatste’ hype en maak met een 3D-pen een fidget spinner.

Nick Topp

Nick Topp (NL) is creative director bij Multitude, een ontwerpbureau voor visuele branding. Multitude werkt voor opdrachtgevers die het binnen hun sector anders doen dan de rest. Als branding moet verkopen, hoe zorg je er dan voor dat duurzaamheid geen marketingtrucje is?

Just Things Foundation

De Just Things Foundation richt zich op bewustwording van de ethische dilemma's bij het ontwerpen van met internet verbonden producten en diensten. De hype is er, nu nog de juiste tools voor professionals om deze dilemma’s te adresseren.

Tom Loois

Tom Loois vormt met Sanne Muiser The No Sex Shop. Met zijn uiteenlopende projecten streeft hij naar sociale verbinding, begrip en het vloeibaar maken van conventies en ingesleten patronen. Kan ontwerp voor seksualiteit weer op de kaart worden gezet?

Bram van Dijk

Bram van Dijk is techjournalist voor RTL Nieuws. Hij verslaat van internetcultuur tot privacyissues en van de nieuwste Kickstarter-rage tot de YouTubers-scene, voor zowel online als tv. Voor RTL werkte Bram voor BNR Nieuwsradio, techblog Bright.nl en NRC Next. Zijn favoriete hype dit jaar is de nieuwe 'oude' Nokia 3310.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.30 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina of aan de bar op de avond zelf.

datum
22/06/2017
tijd
20:00 – 22:00
taal
Nederlands
verder deze avond
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten en BNO leden€ 3,75
Thursday Bite (zonder programma)€ 7,50
BankGiro Loterij VIP-KAARTGratis

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.