Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In Holding Space ontwikkelt Aminata Cairo een geheel eigen visie op het bereiken van inclusiviteit, die de beperkingen van standaardbenaderingen van diversiteitswerk ontstijgt. Zij onderbouwt haar visie met indigenous knowledge, blues aesthetics, holy hip hop en Caribische en Zwart feministische theorieën. In korte persoonlijke verhalen neemt zij haar lezers mee op reis, met het uiteindelijke doel om gezamenlijk een nieuw verhaal te creëren.

In haar boekpresentatie neemt zij vanaf het begin het publiek mee in het concept “Holding Space”. Met haar boekteksten, zang en dans nodigt zij het publiek uit om naar zichzelf en elkaar te kijken en zich af te vragen wat het vereist om gezamenlijk een omgeving van waardering en gelijkwaardigheid te creëren. 

"Het gaat om ons, ons allemaal", draagt Aminata als boodschap en dwingt ons om dat te horen, voelen en toe te eigenen. 

Aminata Cairo

Aminata Cairo is antropoloog, psycholoog, onderwijzer, verhaal verteller en “love-worker”. Zij is een onafhankelijke consultant “die met mensen werkt” en is de voormalige lector Inclusive Education bij de Haagse Hogeschool. Zij was de eerste en enige lector uit de Afrikaanse diaspora in Nederland.

datum
10/02/2022
tijd
19:30 – 21:00
taal
Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

Dit evenement wordt uitgesteld. Een nieuwe datum wordt binnenkort bekendgemaakt. 

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, CJP, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75

Reading Room

Reading Room draait om actief lezen en gezamenlijk luisteren. De reeks biedt de gelegenheid om samen de talloze talen en systemen in de wereld uit te pluizen en van betekenissen te voorzien, waaronder de verschijnselen die je zó veel ziet dat je er soms bij vergeet stil te staan. Onder begeleiding van een kunstenaar, onderzoeker of ontwerper leest het publiek een bepaald concept, een tekst, een object of een beeld. Een muzikant of geluidskunstenaar voorziet de luisteraars op hun gedeelde reis van een passende soundtrack. Er ontstaat ruimte voor een uitwisseling die mag provoceren, waarin er creatieve verwarring optreedt en die zelfs frustrerend mag zijn. Zo leer je in de reading rooms hoe je (lichaams)talen kunt horen, zien, ruiken, proeven en voelen. Samen neem je de tijd om ergens ‘zomaar’ op in te zoomen en scherp te stellen. Het gemeenschappelijke en wederkerige leerproces gaat over meer dan woorden en overstijgt het formuleren van zogenaamde oplossingen

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.