Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Marshall McLuhan schreef in 1964 over het concept van de global village en dat "we ons centrale zenuwstelsel zelf in een wereldwijde omhelzing hebben uitgebreid, waarbij we zowel ruimte als tijd hebben afgeschaft voor zover het onze planeet betreft." Bijna zestig jaar later vragen we onszelf nog steeds af hoe verschillende vormen van media ons door tijd en ruimte samenbrengen. Tijdens deze avond willen we dat verder onderzoeken. 

Het idee van dit hybride format kwam tot stand tijdens een gesprek tussen The Hmm en live-ness onderzoeker Esther Hammelburg, die het belang van samen zijn in een plek om een gevoel van saamhorigheid te creëren bevraagt.

Dit evenement kan geheel online gevolgd worden of door middel van een live uitzending vanuit het auditorium in Het Nieuwe Instituut om de gesprekken vanuit de drie overige locaties te volgen. 

Meer informatie volgt binnenkort.

datum
28/04/2022
tijd
20:00 – 22:00
taal
Engels
verder deze avond

18:00-20:00 uur | Thursday Bite

Je kunt via The Hmm een Thursday Bite reserveren.

Het museum is gratis te bezoeken van 17:00 tot 21:00 uur.

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 8
Online€ 5

Tickets voor dit evenement zijn via The Hmm te verkrijgen.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.