Aflevering vijf van Garden Broadcasts richt zich op het landschap van Suriname als een archief van ruimtelijk en architectonisch koloniaal erfgoed. 

datum
13/09/2018
tijd
19:30 – 21:00
taal
English
verder deze avond

18:00 - 19:30 Thursday Bite

Museum open tot 21:00

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75
Thursday Bite€ 7,50

Georganiseerd door Sara Frikech en Daphne Bakker, research fellows van Het Nieuwe Instituut, maakt deze avond gebruik van het format van een proeverij om bijdragen vanuit diverse expertisegebieden bijeen te brengen, van etnobotanie tot literatuur en filosofie. Iedere gang van het diner roept een thema op uit het fellowship-project, waarbij het landschap van Suriname in het bijzonder en van het Caraïbisch gebied in het algemeen wordt bekeken door de lens van geweld, verlangen en plezier. Bij het ontbreken van een toereikende aanwezigheid van materiaal in de archieven van Nederlandse geschiedkundige instellingen, zullen andere vormen van kennis – van het persoonlijke narratief van de autodidact tot de creatieve interpretatie van de kok – worden ingezet als manieren om het “onrustige” land te begrijpen.

Garden Broadcasts

In de Garden Broadcasts worden interviews, performances, veldopnames en muziekselecties met elkaar verweven om de veelzijdige geschiedenis van de tuin voor een divers publiek te openen. In samenwerking met het online radiostation Ja Ja Ja Nee Nee Nee wordt het programma tijdens Thursday Night Live! in de tentoonstelling Dissident Gardens opgenomen en is het vervolgens online te beluisteren.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.30 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Kristoffer Li & Kristoffer Halse Sølling

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.