Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Het onderwerp is water, maar het thema is angstaanjagend: H2Omx laat ons zien hoe Mexico-stad steeds sneller verdroogt, waardoor een woestijnachtig landschap overblijft voor negen miljoen inwoners.

Kan een megastad voor zijn 22 miljoen inwoners een duurzaam waterbeleid voeren? Mexico-stad werd niet in de buurt van water, maar wél middenin een meer gebouwd. Het is zo'n enorme opgave om die stad van drinkwater te voorzien, dat dat water vanuit andere deelstaten moet worden aangevoerd. Bovendien eindigt het rioolwater dat de stad verlaat in de landbouw. Deze film is een ecologische case study van de Vallei van Mexico, die moeite heeft zichzelf te redden onder druk van de bevolkingsgroei.

Manuel Toledo

Manuel Toledo is producent en zelfstandig ontwerper en studeerde af aan de Design Academy Eindhoven in Nederland. Hij werkte als ontwerper voor instellingen, zoals voor de TU Delft bij de ontwikkeling van een duurzaam huis in Nederland en voor de Urban-Think Tank in Zürich (ETH-Z) en Caracas aan architectuurprojecten in India en Nederland. Sinds 2012 is hij medeorganisator van het ArqFilmFest in Santiago, Chili, het eerste architectuurfilmfestival van Chili en Latijns-Amerika. Dit festival heeft nu zijn vierde succesvolle editie bereikt, waarbij het iedere keer groter wordt. Na zijn ervaringen in Santiago richtte hij ArchFilmFest London op, waarvan de eerste editie in juni 2017 plaatsvond. In Rotterdam, als voorzitter van de Encuentros 2015 conferentie, stelde hij deze bijeenkomst van het grootste internationale netwerk van Chileense onderzoekers, ondernemers en professionals in het buitenland in staat om de duurzame toekomst van Chili te bespreken.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.00 een lichte vegetarische maaltijd aan. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.

datum
07/03/2019
tijd
19:30 – 21:00
taal
Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, CJP, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Kristoffer Li & Kristoffer Halse Sølling

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.