Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In de eerste aflevering van Reality Club wordt gekeken hoe natuurervaring in de gamewereld tot stand komt. Wordt game-natuur gebaseerd op bestaande landschappen, of juist meer op culturele tradities in de verbeelding van het landschap? Zijn er algoritmische verwantschappen tussen overtuigende virtuele natuur en processen in de organische ecologie? Wat kunnen we leren van gesimuleerde natuur in relatie tot biologische ecologie?

datum
10/01/2019
tijd
19:30 – 21:00
taal
Engels
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite

Museum gratis van 17:00-21:00

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75
Thursday Bite€ 7,50

Terwijl wereldwijd de biodiversiteit blijft afnemen en steeds meer diersoorten zich aanpassen aan leven in de stad, wordt in de gamewereld steeds meer ongerepte natuur gecreëerd. Deze virtuele natuur trekt een eigen groep bezoekers. Er is bijvoorbeeld een levendige Flickr-groep met landschapsfoto's uit de game GrandTheftAuto. Zoeken deze bezoekers hetzelfde als ze in levende natuur zouden zoeken?

Reality Club

Reality club is een serie programma’s over visuele media en de verbeelding van de werkelijkheid. In een wereld waarin miljarden, ogen, lenzen en sensoren beelden consumeren en produceren, waarin mensen, machines, natuurkrachten, organismen vooral betekenis krijgen als ze in beeld optreden, wordt werkelijkheid niet zozeer aangetroffen, maar gemaakt. Wanneer creëert beeld bewijs? En wanneer worden beelden werkelijk?

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.30 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Kristoffer Li & Kristoffer Halse Sølling

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.