Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

De BNO IMG LAB avond van 26 april 2017 stond in het teken van ontsnappen. Wat doet iemand besluiten het roer om te gooien of een compleet nieuwe weg in te slaan? Wat als je een oorlog bent ontvlucht en je van voren af aan moet beginnen? Veranderen de beelden die je maakt als je wereldbeeld verandert? Zorgt verandering voor inspiratie en wordt het zo een creatieve vlucht naar voren? Run, Forest, run!

David Louf 

David Louf aka Mr. June was in 1985 al onderdeel van de graffitiscene en werkte vervolgens als art-director voor grote merken. Sinds kort heeft hij zijn oude liefde voor de graffiti weer terug gevonden. Hij is een gepassioneerd, internationaal gevraagd kunstenaar, voortdurend op zoek naar de perfecte vormen en lijnen, waar de kleuren vanaf spatten. 

Sahil Gill

Rolf en Renata lieten hun luxeleven achter zich en trokken met hun gezin de wijde wereld in. Ze gingen op een spirituele zoektocht naar ‘meer' langs inheemse wijzen uit oude, traditionele culturen, wat leidde tot het onverwachte bioscoopsucces Down to earth. Editor Sahil Gill vertelt over het maakproces van deze documentaire, hoe de film kijkers heeft geinspireerd, en over zijn eigen ‘vlucht’ van Londen naar Utrecht.

Yassine Salihine

De journalistieke carrière van Yassine Salihine heeft hem van het ANP, naar de KRO, AD en het NRC geleid. Zijn oude liefde voor industrieel ontwerpen bleef echter kriebelen. Nu helpt hij bij SLEM schoenen- en autobedrijven uit de hele wereld met conceptontwikkeling en technische innovatie. Een echte carrièreswitch, of toch niet?

Zain Naqvi

Zain Naqvi, vluchtte als 9-jarig jongetje van Pakistan naar Nederland en studeerde interieurarchitectuur aan de HKU. Als ruimtelijk vormgever heeft hij een strategie ontwikkeld waarmee vluchtelingen hun identiteit en talent kunnen benutten en inzetten. 'Boundaries' is de proeftuin die hij ontwierp om zijn strategie te testen en te verbeteren.

datum
26/04/2017
tijd
20:00 – 22:00
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

 
Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.