Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

A Ghost Story (2017) van regisseur David Lowery is op 5 december te zien in Het Nieuwe Instituut in het kader van de installatie Spirits in the Material World. De film maakt deel uit van een door Heman Chong samengesteld horrorfilmprogramma dat bij de installatie hoort. Het programma bestaat verder uit de vertoning van Dark Water (2002) op 10 oktober en van The Others (2001) op 31 oktober.

A Ghost Story

In deze unieke verkenning van nalatenschap, liefde, verlies en de enormiteit van het bestaan keert een onlangs overleden geestverschijning gehuld in een wit laken terug naar zijn voorstedelijke woning om te proberen contact te leggen met zijn diepbedroefde vrouw. In een oud huis weerklinken vele vibraties van herinneringen en stille echo’s van een gedeeld leven. ‘C’, een gevoelige componist, deinst ervoor terug het huis te verlaten terwijl zijn liefhebbende echtgenote, ‘M’, echter dolgraag wil verhuizen omdat ze een even onduidelijk als onverbiddelijk gevaar voorvoelt. Helaas slaat het noodlot al snel toe. C’s ongebonden geest maakt zich los uit zijn levenloze lichaam, staat op van de tafel van de begrafenisondernemer en besluit in een opwelling om in deze dimensie te blijven en de treurende M trouw te volgen, terug naar hun oude huis. C’s onstuitbare schim, die zo stil is als een schaduw en zo onzichtbaar als de lucht, ziet M's ontkenning en neerslachtigheid naarmate de tijd zich ontvouwt en de decennia komen en gaan geleidelijk aan veranderen in acceptatie en zelfs hoop. Tijdens zijn leven worstelt de mens om zijn stempel op de wereld te drukken. Is dit de weg naar onsterfelijkheid? Synopsis: IMDB.

Spirits in the Material World

Spirits in the Material World van kunstenaar Heman Chong gaat over ruimten die in de schemering liggen, de onderwereld inglijden. De installatie is van 10 oktober 2019 tot 29 december 2019 te zien bij Het Nieuwe Instituut. 

De installatie en het programma verkennen een niet gemakkelijk te verklaren of te begrijpen aspect van de architectuur – dat van de relatie tussen de geestelijke en materiële wereld. Aan de hand van een volledig functionerende boekhandel, a filmreeks en een videowerk laat Chong zien dat bepaalde gebeurtenissen kunnen leiden tot de consensus dat het op een bepaalde plaats ‘spookt’ en dat de vermeende aanwezigheid van geesten een onvoorspelbare, verstorende rol kunnen gaan spelen in oververhitte vastgoedmarkten zoals die van Hong Kong, New York en Dubai. Geesten, geruchten en de logica van geld en vastgoed geven samen vorm aan het bovenmenselijke imago en de markt voor de architectuur van de hedendaagse woning.

datum
05/12/2019
tijd
19:30 – 22:00
taal
Engels
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite 

20:00-22:00 Vertical Atlas:China.ai

Het museum is vrij toegankelijk van 17:00-21:00

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang, RSVP via ticketlink 

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 een lichte vegetarische maaltijd aan. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.