Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

GEM Z: The Farthest from Earth We've Ever Been

Van 30 oktober tot 30 november is de tentoonstelling GEM Z: The Farthest from Earth We've Ever Been te zien in Gallery 3 By You in Het Nieuwe Instituut. De tentoonstelling neemt de vorm aan van een speculatieve landingsplaats van een buitenaardse capsule. GEM Z toont het resultaat van het talentontwikkelingsprogramma van Current Obsession.

Het werk dat te zien is fuseert ontwerp, digitale kunst en versiering, allemaal door de lens van Generation Z. Ter viering van de tentoonstelling zijn vier deelnemende kunstenaars uitgenodigd om tijdens deze avond inzicht te geven in hun werk (methode) die zich op diverse urgente onderwerpen richten binnen het veld van hedendaagse versiering, van diamant marketing, ontwerp narratieven tot aan queer identiteit. 

Deelnemende kunstenaars

Danielle KarlikoffHansel TaiJoannette van der Veer, en Simon Marsiglia. Kunstenaar Andrew Thomas Huang sluit aan tijdens het gesprek.

datum
18/11/2021
tijd
19:30 – 21:00
taal
Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis

Current Obsession

Current Obsession (CO) is een sieradenmagazine en -platform gevestigd in Nederland. CO werkt samen met exceptionele kunstenaars en ontwerpers en ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde merken en toonaangevende culturele instituten curatoriële projecten en evenementen. 

Gallery 3 By You

De galerijen in Gallery 3 (bovenste etage van het museumgebouw van Het Nieuwe Instituut) worden opengesteld voor projecten, zij het een eindexamenpresentatie van een academie, een installatie in het kader van een stedelijk manifestatie, een presentatie van een beroepsvereniging, of werk van jonge Rotterdamse makers. Als makers regelen ze zelf op- en afbouw, verzorgen ze de publiekswerving en dragen ze de kosten van de presentatie. In ruil stelt Het Nieuwe Instituut ruimte beschikbaar en biedt ondersteuning in productie en communicatie van de presentatie.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.