Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In de verzameling Open Beelden zijn ruim 3.100 Polygoon journaals te vinden. Tijdens de workshop maak je creatief (her)gebruik van dit archiefmateriaal. Niet digitaal, maar analoog! Knip, plak, kleur en scheur verschillende frames uit een pakket en creëer hiermee een geanimeerd beeld.

Open Archief

De workshop is deel van het project Open Archief, een samenwerking tussen Het Nieuwe Instituut en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Open Archief brengt makers en erfgoedinstellingen met elkaar in gesprek over het belang van creatief hergebruik van erfgoed en het beschikbaar stellen van online collecties. Makers worden uitgenodigd om te experimenteren met de mogelijkheden van digitale erfgoedcollecties op creatief, technisch en auteursrechtelijk gebied. De kennis over hergebruik die tijdens dit talentontwikkelingstraject wordt opgedaan, wordt gedeeld met makers en erfgoedprofessionals.

Thursday Night Workshop

Makers en ontwerpers uit de wereld van architectuur, design en digitale cultuur delen in speciale workshops hun technieken, experimenten en vraagstukken.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.00 uur een lichte vegetarische maaltijd aan. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Ticket-link voor Thursday Night Live!


Wegens omstandigheden is deze workshop geannuleerd. 

datum
31/01/2019
tijd
19:30 – 21:00
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Wegens omstandigheden is deze workshop geannuleerd.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.