Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In de tweede editie van deze verdiepende serie duiken we in het maakproces van kledingstukken: wat is de betekenis van de stoffen die een ontwerper verkiest te gebruiken, en welke rol speelt duurzaamheid vandaag de dag in de kledingindustrie? Angelica Falkeling, een van de bijdragers aan de tentoonstelling The Hoodie, zal samen met andere lokale Rotterdamse ontwerpers het gesprek aangaan over het onderzoeken en verwerken van deze vragen. Met Angelica Falkeling, Aynouk Tan en Alexandre Furtado Melville.

datum
27/02/2020
tijd
19:30 – 21:00
taal
Engels
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite

19:00-21:00 Guest Programme: Kick-off Young NVTL & Open Podium

20:00-21:30 Guest Programme: What would a non-sexist city be like?

Het museum is vrij toegankelijk van 17:00-21:00 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang, RSVP via ticketlink 

The Hoodie Unravelled 

In het kader van de langetermijnsamenwerking met Het Nieuwe Instituut ontwikkelt het Rotterdamse collectief Concrete Blossom een on-site spiegelprogramma bij de tentoonstelling The Hoodie. Op basis van de centrale vraag hoe, waar en door wie de cool van de hoodie tot stand wordt gebracht, wordt het kledingstuk onder de noemer The Hoodie Unraveled in allerlei opzichten ‘ontrafeld’. Het on-site-programma op verschillende locaties in Rotterdam bestaat uit een reeks (besloten) workshops, openbare lezingen, een aantal speciale edities van Thursday Night Live! en andere events, zoals mini-tentoonstellingen en filmavonden.

Angelica Falkeling 

In het kader van The Hoodie hebben Het Nieuwe Instituut en curator Lou Stoppard verschillende kunstenaars uitgenodigd om vanuit hun eigen perspectief en praktijk met een nieuw kunstwerk te reageren op de thematiek van het project. Angelica Falkeling gaat in hun mixed-media-installatie What We Are Made Of in op katoen, het materiaal waar de meeste hoodies van gemaakt zijn. In dit werk over een van de meest gebruikte ‘grondstoffen van ons dagelijks leven’ verkent Falkeling met behulp van audio en sculpturale elementen welke impact de katoenindustrie heeft op de betrokken samenlevingen en het klimaat.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night Live! een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 een lichte, vegetarische maaltijd. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.