Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Forked Tongue, de november- en decemberserie van The One Minutes is samengesteld door kunstenaar Madison Bycroft, die video’s selecteerde die werden ingezonden in reactie op zijn open oproep om in filmpjes van één minuut in te gaan op de noties van tweeslachtigheid, dubbelspraak en ambivalentie.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Forked Tongue bestaat uit tien video’s van één minuut die twee kanten op bewegen, en ambivalent, gelaagd en ertussenin zijn. Herhalingen, vertalingen, en vertakte verhalen verspreiden zich, net als de rusteloze personages die in de films meerdere gebaren uitvoeren, op drift raken en geen moment rust vinden. De werken ontwijken een eenduidige betekenis. In plaats van de dingen af te bakenen en in te dammen binnen gespecificeerde grenzen worden ze meerduidig en ambigu gemaakt. De geselecteerde video’s zijn inzendingen uit Australië, Frankrijk, Nederland, Portugal, Turkije en het Verenigd Koninkrijk.

Julia van Mourik (directeur van The One Minutes Foundation) leidt het programma in en de deelnemende kunstenaars nemen (virtueel) deel aan een Q&A. Kijkers worden uitgenodigd zich vooral in het gesprek te mengen

Sluit aan bij het evenement (Twitch)

Programma

  • 20:00 uur: Introductie door Julia van Mourik (directeur The One Minutes Foundation)
  • 20:05 uur: Introductie door Emma Mattei (programmeur Kinemastik)
  • 20:10 uur: Introductie Forked Tongue door Madison Bycroft
  • 20:20 uur: Vertoning van Forked Tongue
  • 20:30 uur: Gesprek met deelnemende kunstenaars
  • 20:45 uur: Olga Westrate toont haar schetsboek
  • 20:50 uur: Charistmatic Inflation van Teresa Busuttil
datum
02/12/2021
tijd
20:00 – 21:00
taal
Engels
 
toegang

Gratis

Madison Bycroft

Madison Maximum Bycroft (1987, Kaurna Yarta, Australië) is een kunstenaar die woont en werkt in Marseille (Frankrijk). Bycroft studeerde af aan de University of South Australia (2013), en doorliep het MFA programma aan het Piet Zwart Instituut in Rotterdam, Nederland (2016). Madison Bycroft houdt zich momenteel bezig met uitingen van lezen en schrijven, uitdrukking en weigering, waarbij ze gebruik maakt van video, beeldhouwen en performance. Het beleid van onleesbaarheid en leesbaarheid worden onderzocht met behulp van taal en materiaal, door vragen te stellen bij hoe ‘gevoel voor betekenis’ is gekaderd door historische context, aardse vooringenomenheid, en machtsstructuren. Het werk van Bycroft is recentelijk opgenomen in Biopic - Samstag Museum (Zuid-Australië), For Refusal - Transmediala (Berlijn, Duitsland), Making Kin in Kunsthaus Hamburg (Duitsland) en is tentoongesteld in het Australian Centre for Contemporary Art (Melbourne, Australië).

Deelnemende kunstenaars

Adele Dipasquale, Yoohee Cha, Teresa Busuttil, Hayoung Kim, Sol Archer, Sam Kaufman, Cristina Lavosi, Jeanne Rocher, Elif Satanaya Özbay, Olga Westrate.

The One Minutes

The One Minutes Foundation produceert en distribueert video's van één minuut vanuit een artistiek oogpunt en biedt een internationaal podium voor mensen om te creëren, te betrekken en te verbinden. The One Minutes beweegt zich zowel in de voorhoede van de internationale hedendaagse kunst, als in educatie, welzijn en ontwikkelingswerk en verbindt deze met elkaar. En stelde onder andere tentoon in Power Station of Art in Shanghai, National Gallery of Iceland in Reykjavík en Whitney Museum of American Art in New York. Om de maand publiceert The One Minutes Foundation een nieuwe serie films, die onze perceptie van en onze verhouding met bewegend beeld onderzoeken.

 

 

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.