Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Op 18 oktober 2018 worden drie nieuwe tentoonstellingen voor publiek geopend. Met Speculatief Design ArchiefHabitat: Expanding Architecture en Prix de Rome Architectuur 2018 stelt Het Nieuwe Instituut het 'geheugen' van de ontwerpdisciplines centraal. 

Tentoonstellingen

Met Speculatief Design Archief in Gallery 1 speculeert Het Nieuwe Instituut op de samenstelling van een Rijksarchief voor design en digitale cultuur. Een geheugen van de Nederlandse materiële cultuur dat ervoor kan zorgen dat waardevolle kennis rond het totale ontwerpproces niet verloren gaat. Wie zal wat voor de toekomst gaan bewaren? Waarom en hoe? Samen met de bezoekers achterhaalt het archief de waarde van topstukken en vergeten schatten.

In 1956 werd in Dubrovnik het tiende CIAM-congres (Congrès Internationaux d’Architecture Moderne) gehouden, een historische bijeenkomst waarin het begrip ‘habitat’ centraal stond. Met de onderzoeksinstallatie Habitat: Expanding Architecture in Gallery -1 wordt  dit cruciale moment uit de twintigste-eeuwse geschiedenis van de architectuur en stedenbouw gereconstrueerd en op zijn huidige relevantie ondervraagd.

De vier genomineerden voor de Prix de Rome Architectuur in Gallery 3 richten zich op ontwerpen voor twee ‘vergeten’ landschappen; één in de nabijheid van de dorpen Hongerige Wolf en Ganzedijk in Oost-Groningen, de ander in de Amsterdamse Sixhaven, op een steenworp van het Centraal Station. 

datum
18/10/2018
tijd
19:00 – 23:00
taal
Nederlands / Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Toegang gratis met ticket via ticketlink

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Kristoffer Li & Kristoffer Halse Sølling

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.