Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

De kleren van de keizer. Say yes to the dress. Of een Rotterdams Pakkie Deftig. Een avond vol met stoffen gemaakt uit planten, klei of uitgebreid met technologie, slimme slow fashion en kleurrijke catwalks. Met Berend Brus, Marga Weimans en Jessica van Halteren.
datum
30/01/2020
tijd
20:00 – 22:00
taal
Nederlands
verder deze avond

15:00-16:00 For The Record: Interview met Charm La’Donna

15:00-20:00 For The Record: Music Video as Collective Space met Operator

18:00-19:30 Thursday Bite

19:30-21:00 Matter Prospecting Ocean

Het museum is vrij toegankelijk van 17:00-21:00 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, CJP, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75

Berend Brus 

Berend Brus is een modeontwerper die geïnspireerd raakt door mensen die hun eigen realiteit creëren en gedreven wordt door maatschappelijke kwesties aan te kaarten. Hoewel zijn werk serieuze onderwerpen raakt, gaat het altijd gepaard met een knipoog en een groot gevoel .oor humor. Zijn collectie QUEER debuteerde op de Amsterdam Fashion Week 2019.

Marga Weimans 

Marga Weimans is een internationaal modehuis dat raakvlakken heeft met andere disciplines, waaronder architectuur en beeldende kunst. Weimans onderzoekt de rol van Zwarte vrouwen in onze huidige wereldwijde, complexe cultuur. Met haar collectie "Source of Power Collection" gaf ze haar beeld op de excentriciteit, politieke onjuistheid en waardigheid die komen kijken bij het analyseren van de hedendaagse Zwarte vrouw.

Jessica van Halteren 

Jessica van Halteren geeft met haar studio MULAS Hybrid Haus een kritische visie op de huidige mode-industrie. Ze pakt het probleem van textiel overschot en afval aan met een overtuigende, artistieke en inhoudelijke missie. Haar werk toont de bevrijding van kleding uit de afvalberg door het een nieuw leven te geven en telkens opnieuw te gebruiken. Daarmee houdt ze ons een spiegel voor die schuurt over esthetiek en consumptiegedrag. 

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night Live! een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 een lichte, vegetarische maaltijd. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.