Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Fantasies On How To Strike is een film- en onderzoeksproject over de manieren waarop precaire werkomstandigheden doorsijpelen in het dagelijks leven van werkenden. De film focust op het werk van de museumsuppoost en beweegt tussen documentaire en fictie.

datum
04/07/2019
tijd
19:30 – 21:00
taal
Nederlands
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite

19:00 -22:00 Opening Malware met lezing Jussi Parikka

19:00-21:00 Guest programme ‘De ruimtelijke impact van circulair’

19:30-21:00 Dwars door het Archief: Cornelis van Eesteren en het actuele vakdebat

Het museum is vrij toegankelijk van 17:00-21:00 

 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang, RSVP via ticketlink 

Als onderdeel van het Burn Out programma van Het Nieuwe Instituut wordt de film vertoond en de (on)mogelijkheid van staken in tijden van precaire arbeid en het verdwijnen van arbeid besproken. Wanneer niemand zichzelf nog ziek meldt, wat betekent het dan om te staken? Met filmmaker Lisette Olsthoorn, socioloog Marguerite van den Berg en museumsuppoosten.

Marguerite van den Berg

Marguerite van den Berg is universitair hoofddocent sociologie aan de Universiteit van Amsterdam en directeur van de Master Sociologie. In het voorjaar van 2019 is zij embedded researcher bij Het Nieuwe Instituut. Ze is geïnteresseerd in stedelijkheid, gender en werk. In het bijzonder onderzoekt zij precarisering en precariteit bezien door de lens van esthetiek in haar project Dress Work. Eerder publiceerde ze Gender in the Post-Fordist Urban – The Gender Revolution in Planning and Policy (Palgrave Macmillan, 2017).

Lisette Olsthoorn

Lisette Olsthoorn maakt zowel narratieve als conceptuele films. De focus in haar werk ligt op de marges van het dagelijks leven: dat wat tussen alle grote dingen in gebeurt. Haar werk zoomt in op kleine, onopvallende menselijke handelingen, die worden geënsceneerd en soms door herhaling worden uitvergroot. Haar laatste project Fantasies On How To Strike (2019, 16’) is research based en combineert haar conceptuele en narratieve aanpak. Ze haalde haar diploma aan de Rietveld Academie en de Filmacademie.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.