Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Chloé Rutzerveld

Chloé Rutzerveld is een food designer uit Eindhoven. Ze onderzoekt de wereld van voedselproductie en -consumptie en zet deze op zijn kop. Chloé is gefascineerd door de natuur, het menselijk lichaam en de vervreemde relatie van de mens met voedsel. Na cum laude te zijn afgestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven in 2014, is Chloé haar eigen studio begonnen. Haar projecten kennen een interessante combinatie van design, wetenschap en technologie, vaak met als doel om voedsel of het voedselsysteem gezonder, duurzamer en efficiënter te maken. Met haar afstudeerproject over 3D foodprinting ‘Edible Growth’ kreeg ze wereldwijd aandacht, waaronder een uitnodiging om te spreken op TEDx YYC en tal van prijzen en nominaties.

Cateringa & Kompanen

Cateringa & Kompanen is een collectief van makers met een specifieke interesse in eten. Ze zien voedsel als een artistiek materiaal, al biedt het hen zoveel meer, juist door onze perceptie van voedsel. Ze werken met de concepten van goed -, normaal -, gezond eten, in verschillende vormen, van performance en installatie tot buffetten en interactieve filmavonden. Hun voedingsfilosofie verschilt van project tot project en zij werken daarbij samen met kwekers, wetenschappers, kunstenaars, ontwerpers, theatermakers en zelfs enkele chef-koks. Tijdens BNO IMG LAB is er van hen naast een visuele presentatie van onder andere één van hun projecten ‘Powder to the People’, de ‘Grote E-nummer Bingo!’

Mandy den Elzen

Mandy den Elzen haalt haar inspiratie en haar materiaal uit de natuur. Maar waar in de natuur, vorm en functie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, scheidt den Elzen het materiaal van zijn oorspronkelijke functie en geeft het zo een nieuwe verschijningsvorm. “De eerlijkheid van vorm en structuren bepaald door biologische processen en behoeften, is een onuitputtelijke bron van inspiratie.” Zij werkt met organisch, plantaardig en dierlijk materiaal. Met een bijna wetenschappelijke benadering en nauwkeurigheid behandelt ze het materiaal uit haar ruwe vorm tot een voltooid werk. Zo ontwikkelde zij een methodiek om de magenstelsels van gedomesticeerde dieren te conserveren. Elk compartiment beschikt over een diversiteit van structuren samenhangend met de functie. Met “The morphology of fish” continueert Mandy haar onderzoek naar de verscheidenheid die zich manifesteert in vissenmagen en kieuwen. In al haar werk distilleert zij de essentie van de materiaal-specifieke eigenschappen. Door dit te doen toont ze haar respect voor de natuur en haar inherente structuren.

Stookolie010

Stookolie010 is een nieuwe sterke drank, bedacht door vijf Rotterdammers die elkaar kennen uit de culturele sector. Stookolie 010 werd aanvankelijk ondergronds geproduceerd. Een no-nonsense borrel met de aroma’s van de Oude Maas, vanuit de achterklep verkocht op geheime locaties. Roetzwart van kleur en enkel geschikt voor een sterke zeemansmaag. Proef op BNO IMG LAB in december de ruwe versie van Stookolie 010 op basis van 45% alcohol en laat je verrassen door de dubbele-klap-in-je-smoel van de zwarte peper.

datum
21/12/2017
tijd
20:00 – 22:00
taal
Nederlands
verder deze avond

18:45 - 19:15 Accusations #4: I act

19.30 - 21.00 Lezing Samia Henni Architecture of Counter Revolution

Pop-in expo: A Tale of a Tub

Museum open tot 21.00 uur

The New Haberdashery open tot 21.00 uur

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

 

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt vanaf 18.00 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina of aan de bar op de avond zelf.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.