Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Dutch Design is doorgaans geen synoniem voor buitensporige uitspattingen. Maar een beetje overdreven en een beetje vreemd is eigenlijk best lekker. Dus doken we het nieuwe jaar in met niets dan flamboyante overdaad in onze line-up. Mag het een beetje meer zijn? Bekijk het fotoverslag van de avond.

Maandelijkse avond voor en door makers en ontwerpers. De eigen ontwerp- of onderzoekspraktijk vormt het uitgangspunt voor een actieve uitwisseling van kennis en inspiratie, rondom een actueel thema. In samenwerking met BNO en IMG LAB.

Toon Koehorst

Toon Koehorst is curator en ontwerper van de nieuwe tentoonstelling Designing the Surface in Het Nieuwe Instituut. Hij koppelt hier tuning, decoratief schilderwerk en luster aan elkaar in een decadent leuk verhaal. Genoeg om van te smullen.

Claire Meulemeesters

Claire Meulemeesters studeerde af met een kunstzinnig documentair portret van de intrigerende, extravagante drag queen Salem Reed. 'We're all born naked and the rest is drag.'

Darren Smith

Darren Smith fotografeerde 50 dragqueens onder de titel Red Light Sanctuary. Een bonte verzameling van uitgesproken en kleurrijke persoonlijkheden.

Damian O'Sullivan

Damian O'Sullivan is productdesigner en werkt voor Hermès, waar hij werkt aan diverse series serviesgoed en porselein zoals de Rallye 24, Voyage en Ikat, Carnets d'Equateur en meest recentelijk op de collectie Equilibre d'Hermès.

Pepijn van den Nieuwendijk

Pepijn van den Nieuwendijk maakt onder de naam Cirque de Pepin schilderijen, keramiek en illustraties.  Zijn ‘circus’ is een metafoor voor een plek waar alles kan gebeuren, en waarin fantastische dieren een centrale rol innemen.

datum
26/01/2017
tijd
20:00 – 22:00
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

 
Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.