Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Van de Daleks uit Dr Who en Star Wars' C3-PO tot Operating System OS1 uit de film Her. Nemen ze de wereld over, onze banen of zijn het juist handige hulpjes bij het bestrijden van de eenzaamheid of het huishouden? Ontwerpen we robots of ontwerpen zij straks voor ons? Zolang ze zich maar aan de drie wetten van Asimov houden!

datum
24/05/2017
tijd
20:00 – 22:00
taal
Nederlands
verder deze avond

Pop-in expo: Meltdown Models

11:00 - 21:00 Museum open

11:00 - 21:00 The New Haberdashery open

17:00 - 18:30 Boekpresentatie NAi Boekverkopers What happend in Rotterdam Charlie Koolhaas

18:00 - 18:30 Interview Macao in Milaan met Giovanni Bozzoli en Nicola Baratto in expositie Architecture of Appropriation

18:30 - 19:30 Wednesday Bite

19.30 - 20.00 Uitzwaaien archiefstukken De Stijl

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Programma€ 7,50
Programma studenten & Vrienden van Het Nieuwe Instituut€ 3,75
Wednesday Bite (zonder programma)€ 7,50
BankGiro Loterij VIP-KAARTGratis

Bart Jansen

Bart Jansen onderzoekt de scheve balans tussen wat we willen bereiken en wat we daadwerkelijk weten te realiseren. Nadat zijn kat Orville overleed, gaf hij deze een tweede leven als de Orvillecopter. Onder de naam Copter Company maakte hij ook al drones van ratten, een struisvogel en een haai. Een onderzeeër van een das is gerealiseerd in ‘Das Boot’.

Studio RAP

Studio RAP bestaat uit drie jonge architecten die pionieren met robotarchitectuur. Zo maken ze bouwen efficiënter en introduceren een nieuwe esthetiek. De angst dat robotisering tot kille architectuur kan leiden is volgens hen ongegrond. Hun Skilledin Office is daarvan het bewijs.

Matthijs Pontier

Matthijs Pontier werkt aan de VU Amsterdam binnen het SELEMCA project aan machine-ethics; het ontwikkelen van moreel besef en emotionele intelligentie bij machines. Hij heeft een achtergrond in Kunstmatige Intelligentie en Psychologie, en was één van de mensen achter de ontwikkeling van de zorgrobot ‘Alice’.
Guerrilla Games lanceerde in maart de game Horizon Zero Dawn waarvan in de eerste maand al 2,6 miljoen exemplaren zijn verkocht. In een adembenemende post-acopolyptische wereld gaat vrouwelijk hoofdpersoon Aloy met pijl en boog reusachtige robotdinosaurussen te lijf.

Wednesday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night op woensdag een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.30 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina of aan de bar op de avond zelf.


 

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.