Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

De stad van de toekomst verandert voortdurend van gedaante in haar zoektocht naar creatieve manieren om in de vraag naar op maat gemaakte woningen en woonwerkomgevingen te voorzien. Tijdens 'Evolutionaries' worden de radicale ideeën uit Yona Friedman’s Spatial City als een blauwdruk gebruikt om de uitdagingen waar architecten en stedenbouwers vandaag de dag voor staan op te lossen. Hoe kunnen we een eigentijdse stedelijke omgeving scheppen waarin de architectuur in staat wordt gesteld rigide structuren te overstijgen? Hoe gaan steden elders in de wereld, bijvoorbeeld in China en Zuid-Afrika, om met structurele flexibiliteit? Hoe kunnen steden meer ‘elasticiteit’ en een groter aanpassingsvermogen ontwikkelen en waar is dat voor nodig?

 

datum
07/11/2019
tijd
19:30 – 21:30
taal
Engels
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite 

19:30-21:00 Gossips: Do comrades Gossip?

19:30-21:30 Open Archief: Re:Use clinic

Het museum is vrij toegankelijk van 17:00-21:00 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang, RSVP via ticketlink 

Sprekers

Te gast zijn onder meer Lara Schrijver, hoogleraar architectuur aan de Universiteit Antwerpen, Jean Baptise Decavèle van Yona Friedman’s No Man’s Land Foundation, Jo Noero van Noero Architects, Li Tao van UAO, Mosé Ricci en Patrick Fransen & Loes Thijssen van NOAHH | Network Oriented Architecture.

Dit gastprogramma is georganiseerd door NOAHH | Network Oriented Architecture, de initiatiefnemer van het kennisuitwisselings- en onderzoeksproject EVOLUTIONARIES, in samenwerking met Het Nieuwe Instituut. 


 

 

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.