Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Programma

 • 17:00–19.30 uur
  Thursday Bite (€ 8,88)

  Het Nieuwe Café biedt elke donderdagavond vanaf 17.00 uur de Thursday Bite aan: een lichte vegetarische maaltijd, inclusief een frisdrank, vanuit de keuken van chef Manuela Gonçalves Tavares en haar team. Je kunt de Thursday Bite a € 8,88 op de avond zelf aan de bar bestellen.
   
 • 18:30–20:00 uur
  Submerged Heritage #5
  Lezing (Gratis)

  Voor de vijfde editie van Submerged Heritage nodigt het onderzoeksteam dr. Daphina Misiedjan uit om de situatie rond het Brokopondomeer in Suriname vanuit een juridisch perspectief te verkennen. Misiedjan doceert aan de Universiteit Utrecht (UU) onder meer over mensenrechten in combinatie met milieurecht. Ze promoveerde in 2017 aan de UU op haar onderzoek naar hoe het concept van duurzame ontwikkeling kan bijdragen aan de duurzame realisatie van het mensenrecht op water voor kwetsbare groepen.
   
 • 19:00–20:00 uur
  Thursday Night Detour
  Omleiding (Gratis, max. 12 deelnemers)

  Iedere donderdagavond neemt een van de omleiders (voorheen rondleiders) je mee op een gratis omleiding door een van de tentoonstellingen in Het Nieuwe Instituut. Onderzoek design, digitale cultuur en architectuur vanuit het perspectief, expertise en kennis van een omleider. Zo eindigt de ene omleiding in een gezamenlijke choreografie en ontwerp je bij een andere ruimten voor insecten.

  Geen registratie nodig. Meld je om 18.55 uur bij de receptie en geef bij personeel aan dat je mee wilt doen.
   
 • 20:00–21:30 uur
  An Activist Soundtrack of the City
  Lezing (Gratis)

  Rosi Braidotti en Shay Kreuger keren terug voor het derde evenement in hun reeks gesprekken over muziek. Deze keer bekijken ze hoe muziek sterke stemmen kan dragen en dromen van verandering kan verspreiden. Hun gesprek verkent de ritmes van politiek en activisme die de stad hebben opgeschud.

Stel je persoonlijke programma samen en boek tickets voor de gekozen onderdelen.

datum
10/11/2022
tijd
17:00 – 23:00
taal
Engels
verder deze avond

Het museum is gratis toegankelijk van 17:00 uur tot 21:00 uur. 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Thursday Bite€ 8,88

De andere onderdelen van het programma zijn gratis toegankelijk.

Thursday Night Live!

Thursday Night Live! is de wekelijkse avond rond een urgente vraag in architectuur, design en digitale cultuur, met toonaangevende sprekers uit binnen- en buitenland. Het Nieuwe Café serveert een maaltijd, een dj verzorgt de muziek, het museum is gratis geopend en omleiders (voorheen rondleiders) nemen je mee door de tentoonstellingen. Ontmoet mensen, laat je inspireren en praat mee.

Word een Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en maak deel uit van een actieve groep design-, architectuur en digitale cultuurliefhebbers. Als Member ontvang je exclusieve uitnodigingen voor openingen, lezingen, Studio Visits, cultuurexcursies en feestelijke evenementen.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.