Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Programma

 • 17.00–19.30 uur
  Thursday Bite
  (€ 10,-)

  Het Nieuwe Café biedt elke donderdagavond vanaf 17.00 uur de Thursday Bite aan: een lichte vegetarische maaltijd, inclusief een frisdrank, vanuit de keuken van chef Manuela Gonçalves Tavares en haar team. Je kunt de Thursday Bite a € 10 op de avond zelf aan de bar bestellen.
   
 • 18.30–20.00 uur
  A Feminist Soundtrack of the City
  Gesprek (Gratis)

  Rosi Braidotti en Shay Kreuger gaan in gesprek over feminisme en de popmuziek. Al pratende doorkruisen zij de stad, bewegen zij mee op verschillende ritmes en speuren zij naar plekken waar vrouwen muziek produceren, spelen en ervan genieten.
   
 • 19.00–20.00 uur 
  Thursday Night Detour
  Omleiding (Gratis, max 12 deelnemers) 

  Iedere donderdagavond neemt een van de omleiders (voorheen rondleiders) je mee op een gratis omleiding door een van de tentoonstellingen in Het Nieuwe Instituut. Onderzoek design, digitale cultuur en architectuur vanuit het perspectief, expertise en kennis van een omleider. Zo eindigt de ene omleiding in een gezamenlijke choreografie en ontwerp je bij een andere ruimten voor insecten.
   
 • 19.00–20.30 uur
  Back to the Office met Stephan Petermann, Ruth Baumeister en Marieke van den Heuvel
  Boeklancering (Gratis)

  In het 500 pagina tellende boek Back to the Office van Stephan Petermann, Ruth Baumeister en Marieke van den Heuvel wordt de ontwikkeling van iconische kantoren door de tijd heen getoond aan de hand van onder andere voor-en-na-foto’s, archiefonderzoek en essays. Kijk achter de schermen bij onder andere SOM, Ludwig Mies van der Rohe, Arne Jacobsen, Herman Hertzberger, Oscar Niemeyer, Gio Ponti, Le Corbusier, Kenzo Tange en vele anderen. 
   
 • 20.30–21.30 uur
  Statements #4
  Talkshow (€ 7,50 / € 3,75)

  In deze editie van Statements, het talkshowprogramma in samenwerking met presentator Shay Kreuger: Tinneke Beeckman over vrijheid door een filosofische lens, sociaal wetenschapper Linda Duits over de belichaming van de virtuele wereld (metaverse) en Shay Kreuger in gesprek met schrijver en onderzoeker Rosi Braidotti over Beyonce’s Renaissance en de statement: ‘twerking is not feminism’.

  Bekijk de uitzending hieronder:

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

 • 21.30–23.00 uur
  A Night at the Museum
  Muziek & Dans (Gratis)

  De avond wordt feestelijk afgesloten met dj Cijntje.

Stel je persoonlijke programma samen en boek tickets voor de gekozen onderdelen.

datum
15/09/2022
tijd
17:00 – 23:00
taal
Engels
verder deze avond

Het museum is gratis te bezoeken van 17.00 tot 21.00 uur

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Thursday Bite€ 10,-

Statements #4
Standaard€ 7,50
Studenten, docenten en CJP€ 3,75
Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75

De rest van de programma-onderdelen zijn gratis

Thursday Night Live!

Thursday Night Live! is de wekelijkse avond rond een urgente vraag in architectuur, design en digitale cultuur, met toonaangevende sprekers uit binnen- en buitenland. Het Nieuwe Café serveert een maaltijd, een dj verzorgt de muziek, het museum is gratis geopend en omleiders (voorheen rondleiders) nemen je mee door de tentoonstellingen. Ontmoet mensen, laat je inspireren en praat mee.

Word een Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en maak deel uit van een actieve groep design-, architectuur en digitale cultuurliefhebbers. Als Member ontvang je exclusieve uitnodigingen voor openingen, lezingen, Studio Visits, cultuurexcursies en feestelijke evenementen. 

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.