Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Programma

 • 17.00–19.30 uur
  Thursday Bite
  (€ 8,88)

  Het Nieuwe Café biedt elke donderdagavond vanaf 17.00 uur de Thursday Bite aan: een lichte vegetarische maaltijd, inclusief een frisdrank, vanuit de keuken van chef Manuela Gonçalves Tavares en haar team. Je kunt de Thursday Bite a € 8,88 op de avond zelf aan de bar bestellen. 
   
 • 19.00–20.00 uur 
  Thursday Night Detour
  Omleiding (Gratis, maximaal 12 deelnemers) 

  Iedere donderdagavond neemt een van de omleiders (voorheen rondleiders) je mee op een gratis omleiding door een van de tentoonstellingen in Het Nieuwe Instituut. Onderzoek design, digitale cultuur en architectuur vanuit het perspectief, expertise en kennis van een omleider. Zo eindigt de ene omleiding in een gezamenlijke choreografie en ontwerp je bij een andere ruimten voor insecten.

  Geen registratie nodig. Om deel te nemen kun je je om 18.55 uur bij receptie melden en kun je bij personeel aangeven dat je mee wilt doen.
   
 • 19.00–21.00 uur
  Collecting Otherwise: Time-based Interventions in the Archive 
  Gesprek (Gratis)

  Op deze avond verkennen we artistieke interventies van film, projecties, en andere manifestaties van bewegend beeld met Paoletta Holst en Paolo Patelli namens het Resequencing the Tillema Collection project. Dit evenement gaat gepaard met vertoningen van andere time-based archiefinterventies van werkgroeplid Hannah Dawn Henderson, en met een manifestatie in het Research Centre rond Sourcebook, een film van curator Mandy El-Sayegh en Helena Hunter, gecureerd door Renan Laruan. Met moderatie door Astrid Korporaal.
   
 • 20.00–21.30 uur
  In gesprek met Irma Boom: Book Manifest 
  Gesprek (Gratis)

  Naar aanleiding van de nieuwe publicatie van Irma Boom: Irma Boom: Bookmanifest, komt zij naar Het Nieuwe Instituut. Boom, waarvan inmiddels meerdere ontwerpen zijn opgenomen in het MoMA zal in gesprek gaan met Team Thursday, een Rotterdams jong grafischontwerpbureau dat bestaat uit Simone Trum en Loes van Esch. Ze zullen ingaan op het ontwerpproces, het boek als object en de waarde van het archiveren van je werk.
   
 • 21.00–23.00 uur
  After Party met Hugo Out
  (Gratis)

  De avond wordt afgesloten met muziek door DJ Hugo Out. Het combineren van new-school elektronische stijlen met old-school sounds is wat de sets van Hugo Out definieert. Bij voorkeur met alleen vinyl, transformeert hij meerdere genres tot coherente sets die mensen kunnen troosten en opvoeden met nieuwe geluiden. Hij werkt ook samen met anderen onder zijn label A Project By Principle.

  Geen registratie nodig.

Stel je persoonlijke programma samen en boek tickets voor de gekozen onderdelen.

 

datum
20/10/2022
tijd
17:00 – 23:00
taal
Engels
verder deze avond

Het museum is gratis te bezoeken van 17.00 tot 21.00 uur

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Thursday Bite€ 8,88

De overige programma-onderdelen zijn gratis

Thursday Night Live!

Thursday Night Live! is de wekelijkse avond rond een urgente vraag in architectuur, design en digitale cultuur, met toonaangevende sprekers uit binnen- en buitenland. Het Nieuwe Café serveert een maaltijd, een dj verzorgt de muziek, het museum is gratis geopend en omleiders (voorheen rondleiders) nemen je mee door de tentoonstellingen. Ontmoet mensen, laat je inspireren en praat mee.

Word een Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en maak deel uit van een actieve groep design-, architectuur en digitale cultuurliefhebbers. Als Member ontvang je exclusieve uitnodigingen voor openingen, lezingen, Studio Visits, cultuurexcursies en feestelijke evenementen. 

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.