Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Programma

 • 17.00–18.30 uur
  Thursday Bite
  (€ 10,-)

  Het Nieuwe Café biedt elke donderdagavond vanaf 17.00 uur de Thursday Bite aan: een lichte vegetarische maaltijd, inclusief een frisdrank, vanuit de keuken van chef Manuela Gonçalves Tavares en haar team. Je kunt de Thursday Bite a € 10 op de avond zelf aan de bar bestellen. 
   
 • 19.00–20.00 uur 
  Thursday Night Detour
  Omleiding (Gratis, maximaal 12 deelnemers) 

  Iedere donderdagavond neemt een van de omleiders (voorheen rondleiders) je mee op een gratis omleiding door een van de tentoonstellingen in Het Nieuwe Instituut. Onderzoek design, digitale cultuur en architectuur vanuit het perspectief, expertise en kennis van een omleider. Zo eindigt de ene omleiding in een gezamenlijke choreografie en ontwerp je bij een andere ruimten voor insecten.
   
 • 19.00–21.00 uur
  Concept of Space: (Re)claiming Ownership
  Gesprek (€ 7,50 / € 3,75)

  De mensen achter Submerged Heritage (Miguel Peres dos Santos, Vincent van Velsen en Daphne Bakker) en Dele Adeyemo, kunstenaar en curator van de tentoonstelling Wey Dey Move gaan in gesprek en maken een reis van Suriname naar Lagos, Nigeria. Zij staan stil bij de koloniale infrastructuur die tot de dag van vandaag bestaat zoals de Brokopondo Dam in Suriname en bij de financieel gedreven stadsontwikkeling in Lagos, die beide grote gevolgen voor de lokale gemeenschappen hebben. Met een optreden van Poernima Gobardhan.
   
 • 19.30–21.00 uur
  Night Shift: New Kid on the Block - Culture Caleidoscoop Launch
  (Donatie)

  Night Shift is terug! Na vele online bijeenkomsten is Night Shift eindelijk weer terug met een fysiek evenement. Tijdens deze avond viert Night Shift de lancering van Culture Caleidoscoop, een nieuw online, peer-reviewed, open access platform voor kennisdeling op het vlak van socially engaged practice in de culturele sector. Deze avond gaat Night Shift in gesprek met ervaringsdeskundigen over het belang en de uitdagingen van een sociaal betrokken werkpraktijk waar participatie, co-creatie en activisme elkaar ontmoeten. 

  Tickets voor dit programma-onderdeel zijn te verkrijgen via de aparte Eventbrite.
   
 • 21.00–23.00 uur
  DJ-set door ZOBAYDA 
  (Gratis)

  Sluit de avond af onder genot van drankjes en muziek door DJ ZOBAYDA

Stel je persoonlijke programma samen en boek tickets voor de gekozen onderdelen.

datum
29/09/2022
tijd
17:00 – 23:00
taal
Engels
verder deze avond

Het museum is gratis te bezoeken van 17.00 tot 21.00 uur

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Thursday Bite€ 10,-

Concept of Space: (Re)claiming Ownership
Standaard€ 7,50
Studenten, docenten en CJP€ 3,75
Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75

Night Shift: New Kid on the Block
Donatie
Tickets

De overige programma-onderdelen zijn gratis

Thursday Night Live!

Thursday Night Live! is de wekelijkse avond rond een urgente vraag in architectuur, design en digitale cultuur, met toonaangevende sprekers uit binnen- en buitenland. Het Nieuwe Café serveert een maaltijd, een dj verzorgt de muziek, het museum is gratis geopend en omleiders (voorheen rondleiders) nemen je mee door de tentoonstellingen. Ontmoet mensen, laat je inspireren en praat mee.

Word een Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en maak deel uit van een actieve groep design-, architectuur en digitale cultuurliefhebbers. Als Member ontvang je exclusieve uitnodigingen voor openingen, lezingen, Studio Visits, cultuurexcursies en feestelijke evenementen. 

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.