Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

 • 17:00–19.30 uur
  Thursday Bite (€ 8,88)

  Het Nieuwe Café biedt elke donderdagavond vanaf 17.00 uur de Thursday Bite aan: een lichte vegetarische maaltijd, inclusief een frisdrank, vanuit de keuken van chef Manuela Gonçalves Tavares en haar team. Je kunt de Thursday Bite a € 8,88 op de avond zelf aan de bar bestellen.
   
 • 19:00–20:00 uur
  Thursday Night Detour
  Omleiding (Gratis, max. 12 deelnemers)

  Iedere donderdagavond neemt een van de omleiders (voorheen rondleiders) je mee op een gratis omleiding door een van de tentoonstellingen in Het Nieuwe Instituut. Onderzoek design, digitale cultuur en architectuur vanuit het perspectief, expertise en kennis van een omleider. Zo eindigt de ene omleiding in een gezamenlijke choreografie en ontwerp je bij een andere ruimten voor insecten.

  Geen registratie nodig. Meld je om 18.55 uur bij de receptie en geef bij personeel aan dat je mee wilt doen. 
   
 • 19:00–20.30 uur
  Research Nights: New Store
  Rondetafelgesprek (Gratis, max. 10 deelnemers) (GEANNULEERD) 

  Let op: dit programma onderdeel is geannuleerd.


  Voor haar nieuwste evenement organiseert Research Nights een rondetafelgesprek over de thema's rond het langetermijninitiatief New Store, een winkelconcept gebaseerd op regeneratieve vormen van participatie. Deze avond brengt geïntresseerden uit de wereld van design, architectuur en culturele retail samen.

  Wil je deelnemen aan dit programma onderdeel? Stuur een e-mail naar Tijn van de Wijdeven via t.vandewijdeven@hetnieuweinstituut.nlEr kunnen 10 deelnemers aansluiten. 

  The New Store is een meerjarig project gericht op onderzoek en experiment met betrekking tot de herdefinitie van systemen en plekken voor regeneratieve consumptie. Het is een samenwerking tussen Het Nieuwe Instituut, Seeking State en de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam.
   
 • 20:00–21.30 uur
  Holding Space met Aminata Cairo
  Boekpresentatie, Performance (€ 7,50 / € 3,75)

  Spreker, academicus en verhalenverteller Aminata Cairo leest voor uit haar boek Holding Space, waarin ze haar eigen kijk op inclusie uiteenzet. Net als het boek is de presentatie een belevenis, met muziek, dans en woorden betrekt Cairo alle aanwezigen in het gezamenlijke streven naar een gelijke ruimte waarin iedereen gewaardeerd wordt.

Stel je persoonlijke programma samen en boek tickets voor de gekozen onderdelen.

datum
03/11/2022
tijd
17:00 – 23:00
taal
English
verder deze avond

Het museum is gratis te bezoeken tussen 17:00 en 21:00 uur.

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Thursday Bite€ 8,88

Holding Space met Aminata Cairo
Standaard€ 7,50
Studenten, CJP, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75

De andere programmaonderdelen zijn gratis bij te wonen.

Thursday Night Live!

Thursday Night Live! is de wekelijkse avond rond een urgente vraag in architectuur, design en digitale cultuur, met toonaangevende sprekers uit binnen- en buitenland. Het Nieuwe Café serveert een maaltijd, een dj verzorgt de muziek, het museum is gratis geopend en omleiders (voorheen rondleiders) nemen je mee door de tentoonstellingen. Ontmoet mensen, laat je inspireren en praat mee.

Word een Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en maak deel uit van een actieve groep design-, architectuur en digitale cultuurliefhebbers. Als Member ontvang je exclusieve uitnodigingen voor openingen, lezingen, Studio Visits, cultuurexcursies en feestelijke evenementen.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.