Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

datum
07/11/2019
tijd
19:30 – 21:00
taal
Engels
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite 

19:30-21:30 Guest Programme Evolutionaries 

19:30-21:30 Open Archief: Re:Use clinic

Het museum is vrij toegankelijk van 17:00-21:00 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, CJP, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75

Dit evenement is de eerste editie in de reeks discussiebijeenkomsten ‘Gossips’, georganiseerd door iLiana Fokianaki en geïnspireerd door Silvia Federici’s recente boek Witches, Witch-Hunting and Women.

Gossips

Het doel van de Gossips lezingenreeks is vrouwen bijeen te brengen en het idee van gossip, ofwel “roddelen”—van origine een vrije ruimte waar vrouwen ideeën en gedachten konden ontwikkelen en met elkaar konden delen—nieuw leven in te blazen en voor het voetlicht te brengen. De reeks tracht bovendien het feministische discours te collectiviseren en een platform te bieden waar nieuwe uitingen kunnen worden bedacht en ontwikkeld; uitingen van verzet tegen de termen die worden gebruikt om vrouwen te definiëren en te degraderen. De serie staat onder leiding van iLiana Fokianaki.

Jodi Dean

Jodi Dean is Professor of Political Science at Hobart and William Smith Colleges in Geneva, New York. She has held the position of Erasmus Professor of the Humanities at University of Rotterdam. Her many books include Democracy and Other Neoliberal Fantasies (2009), The Communist Horizon (2010), Crowds and Party (2016) and Comrade: An Essay on Political Belonging (2019).

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night Live! een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 een lichte, vegetarische maaltijd. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member 

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.

 

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.