Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Op 6 februari richt Thursday Night Live! zich op het thema ‘disruptiviteit als methodologie’. Culturele instellingen buigen zich weer over hun jaarlijkse cultuurplannen en de subsidies worden verdeeld, waarbij 'inclusiviteit' een belangrijke notie is. Door een langlopende samenwerking aan te gaan, ontwikkelen Concrete Blossom en Het Nieuwe Instituut een blauwdruk voor een autonome manier van inclusiviteitswerk. Concrete Blossom maakt daarvoor gebruik van disruptiviteit. Maar wat betekent dit precies — in het bijzonder in een institutionele context? 

datum
06/02/2020
tijd
19:00 – 21:30
taal
Nederlands
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite 

Het museum is vrij toegankelijk van 17:00-21:00 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang, RSVP via ticketlink 

Ondernemers, kunstenaars en cultuurcritici gaan met elkaar in gesprek over de noodzaak om gevestigde structuren te verstoren. Verwacht casussen over kunst in de buitenruimte, representatie in de cultuursector en gerommel in het nachtleven. Het programma bestaat uit een werksessie waarin gedachten, tactieken en strategieën worden uitgewisseld.

Concrete Blossom

Concrete Blossom is een zelfverklaard Zwitsers zakmes; het is een Rotterdams design- en mediacollectief, dat in verschillende situaties onder meer als ontwerpstudio, uitgeverij en cultureel platform opereert. Het collectief navigeert met een nieuwsgierige, creatieve en ontwerpende blik door de stad, voortdurend “op zoek naar manieren om shit doper te maken”. In hun projecten onderzoeken de leden van Concrete Blossom wat hedendaagse grootstedelijkheid inhoudt, met een nadruk op de wisselwerking tussen hiphop, diasporische culturen, straatcultuur en het digitale domein. In dialoog met gelijkgestemde partijen, die kunnen variëren van andere grassroots-initiatieven tot aan instellingen uit de gevestigde orde, streeft Concrete Blossom naar een veelzijdig en inclusief cultureel aanbod in Rotterdam (en de rest van de wereld). Onderweg naar zo’n cultuurbestel dat (beter) meebeweegt op de ritmes en dynamiek van de stad en al haar inwoners, kondigde Concrete Blossom in het najaar van 2019 een langlopende samenwerking met Het Nieuwe Instituut aan. In het kader van die samenwerking ‘ontregelt’ Concrete Blossom het instituut in eerste instantie het meest zichtbaar in de programmering die ontwikkeld wordt rond The Hoodie en G/D THYSELF.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night Live! een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 een lichte, vegetarische maaltijd. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member 

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij. 

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.