Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Lernert & Sander. Peppi & Kokkie. Rembo & Rembo. Duo's zijn er in alle soorten en maten. Bundel je krachten en je telt voor twee. Wat zijn de voor- en nadelen van een duo-schap in design?  Is ontwerpen beter met zijn tweeën dan alleen? Hoe zijn de rollen verdeeld? Maakt 1 + 1 daadwerkelijk 3? Wie heeft het laatste woord: Kanis of Gunnink?

 
datum
28/02/2019
tijd
20:00 – 22:00
taal
Nederlands
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite

18:45-19:30 Archive Talk: Cubic 3 Design

Museum gratis van 17:00 tot 21:00

 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, CJP, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75
Thursday Bite€ 7,70

Van Santen & Bolleurs 

Van Santen & Bolleurs zijn een Nederlands kunstenaarspaar. Ze spelen met concepten, kleuren, texturen en licht om surrealistische situaties te creëren die je verwonderen over de dingen die ons elke dag omringen. Met gedurfde kleuren en minimalistische composities creëren ze een vreemde en wonderlijke wereld.

Snijder & Co.

Behangkunstenaars Snijder&CO – Marcelo Gimenes en Jaap Snijder – zijn gespecialiseerd in handgeschilderd behang en ontwerpen kleurrijke voorstellingen.Hun iconische landschappen zijn volledig met de hand vervaardigd met oude ambachtelijke schildertechnieken uit de 18de eeuw. Met muurverf en vliespapier schilderen zij samen met veel geduld bloemen, insecten, planten en vogels, waaruit ware behangkunstwerken ontstaan.

Leendert meets Ingrid 

Leendert Masselink en Ingrid Bockting werken al meer dan 20 jaar ieder vanuit hun eigen studio. Naast hun privéleven samen, werken Bockting en Masselink ook samen onder de naam ‘Leendert Meets Ingrid’. Als duo onderzoeken zij de toegevoegde waarde van producten met een langere levensduur. 

Peter van Dongen & Teun Berserik

Peter van Dongen en Teun Berserik staan garant voor het nieuwste Blake en Mortimer album ‘'De Vallei der Onsterfelijken’. Het komt uit in twee delen, beide auteurs tekenen per deel 27 pagina’s. Van Dongen en Berserik kennen elkaar al sinds begin jaren negentig, toen ze samen Cat Banda maakten. Na de dood van E.P. Jacobs, de bedenker van de Blake en Mortimer albums, hebben andere auteurs dertien albums in zijn geest gepubliceerd, dit is de eerste Nederlandse bijdrage in die reeks.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night Live! een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 een lichte, vegetarische maaltijd. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.