Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Tijdens dit evenement gaan we, samen met een aantal medewerkers van Disegnodieper in op de onderwerpen die in Disegno #32 aan bod komen, en vieren we de lancering van de open call voor veelbelovende schrijvers over design: Design Drafts. Dit lanceringsevenement vindt plaats in Het Nieuwe Instituut. 

Disegno #32 

Disegno #32 is gevuld met een selectie van essays, fotografie en interviews, afkomstig van over de hele wereld. Deze verhalen verkennen nieuwe projecten, actuele zaken en de verschillende sociaal-politieke verwikkelingen van de discipline en laten zien waarom design belangrijk is voor de wereld in het algemeen.

Het tijdschrift omvat onder meer: Mitzi Okou en Sade Fasanya verdieping in Before Yesterday We Could Fly, een nieuwe Afrofuturistische stijlkamer in de Met, als onderdeel van een rondetafelgesprek met ontwerpers Hannah Beachler, Ini Archibong en Jomo Tariku, en curatoren Sarah E. Lawrence en Abraham Thomas. En het baanbrekende feministische architectuur collectief Matrix ontmoet curator Viviane Stappmann om onder meer te praten over hun werk in het creëren van intersectionele, gemeenschapsgerichte ruimtes in het Londen van de jaren 1980.

Design Drafts bij Het Nieuwe Instituut

Design Drafts is een groeiend schrijf- en publicatie netwerk dat zich richt op het onderzoeken en opstellen van wat het betekent om vandaag de dag over design te schrijven. Door middel van samenwerkingen tussen Het Nieuwe Instituut en verschillende tijdschriften en publicatieplatforms wil de serie nieuwe vormen van schrijven en discours over design stimuleren.

Disegno Journal

Disegno is een internationaal tijdschrift gewijd aan long-form schrijven en fotografie rond design. Het bestrijkt alle designgebieden, evenals de sociale krachten die vorm geven aan, en gevormd worden door, de discipline. Disegno is gewijd aan schrijven en fotografie die de politieke, sociale, milieu- en industriële impact van design belichten.

datum
28/04/2022
tijd
17:00 – 18:30
taal
Engels
verder deze avond

18:00-19:30 | Thursday Bite

20:00-22:00 | The Hmm @ 4 locations

Het museum is gratis te bezoeken van 17:00-21:00

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.