Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

De finalisten van Prix de Rome Architectuur 2018 lichten deze avond de keuze voor hun scenario voor het Sixhavengebied toe en gaan in op hun onderzoek en ontwerp met betrekking tot de stad van de toekomst. Moderatie door Saskia van Stein.

datum
06/12/2018
tijd
19:30 – 21:00
taal
Engels
verder deze avond

16:30 - 18:00 International Clinic

18:00 - 19:30 Thursday Bite

18:45 - 19:30 Archive Talks: MVRDV

Museum gratis van 17:00 tot 21:00

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75
Thursday Bite€ 7,50

De Prix de Rome Architectuur 2018 presenteert vier architectonische verbeeldingen van een mogelijke toekomst voor het Sixhavengebied in Amsterdam-Noord. Sixhaven vertoont de specifieke kenmerken van een stedelijke rafelrand: ruimte lijkt er onbestemd wat een gevoel van vrijheid geeft, maar ook aanleiding biedt voor speculatie, zowel commerciële als culturele.

Het projecteren van mogelijke toekomstbeelden op een (ogenschijnlijk leeg) gebied is de architectuur niet vreemd. Dat geldt evengoed voor het verbeelden van visionaire en radicale ideeën over hoe we in de toekomst wonen, werken, leven en recreëren. Dat laten de vier voorstellen voor Sixhaven ook zien: dat het gebied zich ook anders kan ontwikkelen. Bram van Kaathoven, Katarzyna Nowak, Rademacher de Vries en Alessandra Covini verdiepten zich in het Sixhavengebied en ontwierpen elk een niet-commercieel, betekenisvol toekomstbeeld. Alessandra Covini won met haar Amsterdam Allegories de Prix, maar alle voorstellen vertrekken bij intrigerende scenario’s. 

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.30 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.