Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Hoe pakken we op verschillende schaalniveaus de transitie naar een circulaire economie aan en wie is daarbij aan zet? Welke consequenties heeft dit voor de ontwikkelingsstrategie van werklocaties? Reserveren we genoeg ruimte op de juiste plekken voor het verduurzamen van productie? Hoe kunnen kringlopen in de verstedelijkingsopgave vorm krijgen? Deskundigen gaan deze avond in gesprek over de ruimtelijke impact van circulair.

 

datum
04/07/2019
tijd
19:00 – 21:00
taal
Nederlands
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite

19:00 -22:00 Opening Malware met lezing Jussi Parikka

19:30-21:00 Dwars door het Archief: Cornelis van Eesteren en het actuele vakdebat

19:30-21:00 Fantasies On How To Strike

Het museum is vrij toegankelijk van 17:00-21:00 

 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang, RSVP via ticketlink 

De ruimtelijke impact van circulair

Sprekers zijn Juriën Poulussen, adviseur van Stec Groep (De regio als actor: leider of volger richting circulaire werklocaties?) en Anne Loes Nillesen, stedenbouwkundige en oprichter van Defacto (Vintage verstedelijking, circulaire aanpak van de verstedelijkingsopgave)

Architectuur van Arbeid

“Architectuur van Arbeid” is een programma van zes publieke debatten over de transitie van werk als ruimtelijke opgave. Het vindt plaats tussen maart en december 2019 en wordt georganiseerde door Vereniging Deltametropool in samenwerking met Het Nieuwe Instituut en De Spontane Stad.

 
Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.